Menu

.      

Keskväljak on muutunud ja kuused samuti, vaata, millised näevad välja Võru linna jõulupuud 1960. ja 2019. aastal.

  • Kirjutas Kadri Nagel

Keskväljak 2019. aastal esimest korda jõulurüüs. Idee eestvedaja ja autor linnavalitsuse haljastuse ja linnakujunduse spetsialist Anne Vahtla. Valguse paigaldas ja kuuse kaunistas OÜ Enerel, OÜ Kagukatus valmistas ja paigaldas suurtele valgustitele rippuvad ketid, ADExpert valmistas helbekesed lillekastidesse ja ratastele. Foto: AIGAR NAGEL

Pühapäeval, esimesel advendil mattus Võru pehme lumevaiba alla ning linna jõulupuu sai külge esimese sädeleva jõulurüü. Pisike seitsme ja poole meetrine kuusk koos keskväljaku kaunistustega loovad piduliku, ent samas hubase mulje.

Kuuse avamispidu möödus meeleolukalt ja südamlikult koos avakõnede ning tantsu ja tralliga. Linnarahvas koondus kuuse ümber ringi ning tuled süttisid. Peale sädeleva jõulupuu said kõik oma head soovid teele panna heade soovide postkasti ning mekkida jõulujooki ja maitsta piparkooke. Kui külm kippus näpistama, siis võis end soojendada üles seatud lõkke paistel. Lastele jääb avatuks klaasmaja, kus põhupallidel istudes saab vana aja hõngu tunnetada.

Selline nägi välja keskväljak 1960. aastal, kuusepuu asus enam-vähem sama koha peal. Pildi autor: SILVI

20 PÄEVA ENIMLOETUD