Menu

.      

Võru naised redisainivad rõivaid ja päästavad vana

  • Kirjutas Heleri Lakur

Ingrid (vasakult teine) ja Piret Pildi (vasakult neljas) redisainitud ja käsitsi maalitud piltidega saavad äraväsinud ja kasutud rõivad uue elu, nagu pildil näha. Anneli kannab Ingridi ümberõmmeldud sinist kleiti, Meelike on tänu Ingridile saanud enda garderoobi juba üle 30 moodsa uue rõivaeseme. Pildil kannab ta samuti redisainitud kleiti. Pildil Anneli Kivimäe (vasakult), Ingrid Pilt, Jolan Henriette Koduvere, Piret Pilt, Piret Haljend, Meelike Nagel. Keskel istuv nooruke Mia Mall kannab seljas redisainitud roosat lastekleiti. Foto: AIGAR NAGEL

Kolm naist – rõivakunstniku taustaga Ingrid Pilt, kunstnikumeelega Piret Pilt ning heategevuskeskuse ja MTÜ Saagu Parem keskuse juhataja Piret Haljend – panid pead kokku ja hakkasid ühel heal päeval koostööd tegema, et taaskasutuseks ära antud rõivastele laiem eesmärk leida.

Sellest, kuidas sünnivad ümberdisainitud riided ja miks mitte alati uut rõivaeset osta, räägivad naised käesolevas loos ise.

Rõivastele uus elu

Tegelikult sündis idee Ingrid Pildi peas juba viis aastat tagasi, kui ta jäi töötuks. „Mul oli soov luua oma ettevõte, aga siis ei näinud töötukassa selles perspektiivi ja asi jäi sinnapaika,” sõnab Pilt.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD