Menu

.      

Bussijuhtide uue palgaleppe järgi tõuseb töötasu kolme aasta jooksul

  • Kirjutas Heleri Lakur

Henn Raha on ASi Hansa Bussiliinid bussijuht olnud viimased kolm aastat ning Võru ametiühingu usaldusisikuna leiab, et uue palgaleppe jaoks oli aeg ammu käes. Samas ütleb mees, et on oma tööga rahul ja ei kujutaks endale teist ametit ettegi. Foto: AIGAR NAGEL

Üle 2000 liikmega Eesti Transpordi ja Teetöötajate Ametiühing sõlmis esmaspäeval Autoettevõtete Liiduga (AL) kogu ühistranspordisektorit puudutava kolmeaastase üldtöökokkuleppe, mille järgi tõuseb alates 2020. aasta aprillist Eesti bussi-, trolli- ja trammijuhtide miinimumpalk 1050 euroni. Samuti tõuseb täiskohaga töötava bussijuhi palk järgneva kahe aastaga 200 euro võrra.

Värske palgakokkulepe

Kokkuleppe järgi tõuseb alates 13. aprillist Eesti bussi-, trolli- ja trammijuhtide miinimumpalk 1050 euroni, 2021. aastal 1150 euroni ja 2022. aastal 1250 euroni. Transpordi ametiühingu juhatuse esimehe Üllar Kallase sõnul on praegu kehtiv ühistranspordijuhtide 945eurone miinimumtöötasu jäänud ajale jalgu ning ka saavutatud kokkulepe ei vasta suuresti turusituatsioonile.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD