Menu

.      

Koolitants tõi vaatajateni osalejate sisemise esinemissärtsu

  • Kirjutas Kadri Nagel

Võru Tantsukeskuse esimese kuni neljanda klassi poisid enne lavale minekut poseerimas. Nende tantsunumber kandis pealkirja „D’Artagnan ja kolm musketäri”. Nende juhendajaks on Andre Laine. Kava küll eripreemiat ei saanud, aga poisid nautisid oma esinemist täielikult. Foto: AIGAR NAGEL

Nädalavahetusel alustati selle aasta Koolitantsu maakondlike voorudega ning Kandles sai pühapäeval nautida Võru ja Põlva tantsijaid. Juba aastaid üle Eesti lemmikuks saanud üritus kannab sel aastal alapealkirja „Tants on kunst!”.

Maakondlike voorude lõpus selgitatakse välja edasipääsejad ning seejärel toimuvad pärast piirkondlikke ülevaatusi lõppkontserdid, kuhu pääsevad edasi vaid parimatest parimad.

„Koolitants on noore tantsija jaoks justkui sõpruskonna kokkusaamine. Keskkond, mis koos toetavate õpetajate ning julgustavate tantsukaaslastega on loominguliselt inspireeriv ja innustav. Looming vajab vaprust otsida, eksida ja katsetada, et selles peituks omanäoline loomejõud. See on miski, mis puudutab, haarab kaasa ja paneb mõtlema. Innustab meid tantsu kogema nii tantsija, tantsulooja kui ka vaatajana,” kirjeldab üritust selle peakorraldaja Raido Bergstein.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD