Menu

.      

FOTOD Lõuna-Eesti parim jook tuleb Rõuge vallast Uue-Saaluse veinitalust

  • Kirjutas Kadi Annom

Uue-Saaluse veinitalu pererahvas Maris ja Mati Kivistik 2019. aasta lõpus oma jõududega valmis saanud veinikeldris, kus praegu on 6000 veinipudelit, kuid villimine käib. Kevadet nimetab pererahvas veinitootja piduajaks, sest just siis saab sügisel tehtud töö viljad pudelisse panna ja riiulisse sättida. Foto: AIGAR NAGEL

Käesoleval nädalal selgus parima toiduaine konkursi piirkondlike väike-ettevõtete paremik. Kokku osales konkursil 67 toodet, millest 27 Põhja-Eestist, 13 Lõuna-Eestist, 22 Lääne-Eestist ning viis Virumaalt. Võidu noppisid OÜ Puljong, AS Põhjala Brewing, Saaremaa Delifood, Remedyway ning OÜ Kõivsaare.

Hapnõubina vurdsuvein

Parimaks joogiks Lõuna-Eesti väike-ettevõttelt kuulutati OÜ Kõivsaare Uue-Saaluse veinitalu toodetud ebaküdoonia vahuvein või võru keeli hapnõubina vurdsuvein. Uue-Saaluse veinitalu pererahvas Maris ja Mati Kivistik tunnistavad, et kõnealuse vahuveini tegemise mõte tekkis neil kogemata ja plaanipäratult.

Uue-Saaluse Veinitalu kelder FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD