Menu

.      

Väikese kooli töökorraldus on sageli keerulisem, kui kõrvaltvaatajale paistab

  • Kirjutas Kadi Annom

Orava kooli klassiõpetaja ja esimese klassi klassijuhataja Kadri Kivit (vasakult) koos esimese klassi õpilaste Rico Salmuse ja Rico Kõdalaga. Paremal huvijuht Anete Sammler, kes uue inimese leidmiseni täidab Orava koolis ka muusikaõpetaja ülesandeid. Foto: AIGAR NAGEL

Esimene täispikk koolinädal on seljataga ja kuigi õppetöö on igas koolis üsna sarnane, erinevad siiski koolid üksteisest nii suuruse, õpilaste arvu, õpetajate arvu, asukoha kui ka palju muu poolest. Orava koolis õpib praeguse seisuga 33 õpilast, esimesse klassi läks alanud õppeaastal ainult kaks last. Kuigi on ka neid õpilasi, kes teistest koolidest elukohavahetuse tõttu Orava kooli astuvad, on õpilaste üldarv siiski languses.

400 õpilasega kooli juhiametist Orava kooli direktoriks tulnud Külle Viks on kogenud, et väikese kooli lihtsus on vaid näiline. Foto: AIGAR NAGEL

Olid ajad

Klassiõpetaja Kadri Kivit töötab Orava koolis juba alates 1997. aastast ja oskab muutunud koolielus tuua esile nii positiivset kui ka negatiivset.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD