Menu

.      

Parksepa keskkooli õpilasi saatis noorte laulu- ja tantsupeo kõnevõistlusel edu

  • Kirjutas Kadi Annom

Tallinnas käisid oma kõnet ette kandmas või teisi kuulamas ja diplomit vastu võtmas viis Parksepa keskkooli 6. klassi õpilast. Fotol üleval klassiõpetaja Ene Kärg ja Otto Simon Süving, alumises reas Helena Karu, Laura  Potter ning Miia Haak. Fotolt puudub Braian Tsirk, kelle  kõne samuti võistlusel osales. Oma kõne kandsid Tallinna muusika- ja balletikoolis  ette Otto Simon Süving ja Laura Potter. FOTOD: Aigar Nagel

Käesoleval aastal 13. korda toimuva noorte laulu- ja tantsupeo juhtmõtteks on „Püha on maa”. Kuna laulu- ja tantsupeotraditsiooni juurde kuuluvad ka kõned, milles kõnelejad väljendavad oma isamaalisi tundeid, väärtusi ning mõtestavad ajahetkes toimuvat, siis tekkis 13. noorte laulu- ja tantsupeo korraldustoimkonnal huvi ja soov teada saada, kuidas väljendaksid oma mõtteid, tundeid ja vaateid peo tähtsaimad osalised, kelleks on lapsed ja noored. Toimkond kutsus noori vanuses seitse kuni 27 aastat üles kirjutama eestikeelset kõnet teemal, mida tähendab neile Hando Runneli sõnastatud 13. noorte laulu- ja tantsupeo väärtussõnumit kandev juhtmõte „Püha on maa” ning millise kõne peaksid nemad, seistes terve Eestimaa ees.

Oma kõne kandsid Tallinna muusika- ja balletikoolis ette Otto Simon Süving ja Laura Potter. FOTO: Aigar Nagel

112 kõnet

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD