Menu

.      

FOTOD Võru linn kuulutas välja 2023. aasta teo ning jagas tunnustusi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Fotol esireas vasakult: linnapea Kalvi Kõva, Anneli Võikar, Lilian Taro, Angeelika Kreek, Maie Oppar, Eliise Abel, linnavolikogu esimees Anti Haugas. Tagareas vasakult: Kaupo Kant, Robin Laiv, Lasse Rihard Sissas, Kalev Piirimägi, Ahti Salumäe, Tair Linnas, Enno Raag.  FOTO: Aigar Nagel


23. veebruari õhtul toimus Võru Kandles Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud pidulik vastuvõtt, kus linnavolikogu esimees Anti Haugas ja linnapea Kalvi Kõva andsid üle tunnustused silmapaistvatele inimestele, asutustele ja organisatsioonidele.

FOTO: Aigar Nagel


Rahvaküsitluse tulemusena pälvis tiitli „Võro liina tego 2023“ hariduslike erivajadustega lastele mõeldud Võru Järve Kooli uue õppehoone avamine. Kokku tunnustati 13 eri valdkonna silmapaistvat tegu või esindajat.

FOTO: Aigar Nagel


Aasta 2023 ettevõtteks kuulutati Võrukivi tehnopargis tegutsev, elastomeer- ja polüuretaantooteid valmistav Estelaxe OÜ. Aasta 2023 ettevõtja on keha ja meele tervisekeskuse Sakrum tegevjuht ja asutajaliige Angeelika Kreek ning tervishoiu- ja sotsiaaltöötaja soe ja suure südamega ämmemand Ene Kons, kelle kaasabil on ilmavalgust näinud tuhanded lapsed.  



FOTO: Aigar Nagel


Aasta 2023 kultuuri- ja haridusasutus on waldorfpedagoogikast inspireeritud Väike Werrone Kool Võru vanalinnas ja aasta kultuuritegelane pikaaegne Võru kultuurisündmuste korraldaja ja hing Ülle Voitka.


FOTO: Aigar Nagel


Aasta 2023 mittetulundusühing on MTÜ Võimlemisklubi Janika Võru, rohemootor energiasäästliku rekonstrueerimise üks eestvedajaid ja eeskujusid  Luha tn 29 korteriühistu, heategija Võru Elupuu Kogudus, kes paistnud silma erinevat sorti heategevusega, ning uus tulija Võru Gümnaasiumi õpilasfirma ideest välja kasvanud, spreipudelis maskeerimisvärve tootev ja müüv, rahvusvahelise haardega MilSpray OÜ.

Aasta 2023 sporditegelase tiitli pälvis Võrumaa judole aluse pannud ja selle hea käekäigu eest juba pool sajandit hea seisnud Enno Raag. Aasta noor on innukas ja ettevõtlik Võru Gümnaasiumi 11. klassi õpilane Lasse Rihard Sissas ning lastesõbralik ettevõte Danpower Eesti ASi klienditeeninduskeskus, üks parimaid näiteid sellest, kuidas oma inimesi toetada ja töötajate väiksemate pereliikmete eest hoolt kanda.  

Autasustamisele järgnes Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud kontsertetendus “Mina ka”, mille ideeks andis inspiratsiooni Võru kui lastesõbralik linn. Hilaro koor äratas lastelaule esitades üles oma sisemise lapse ning praegused lasteaia- ja koolilapsed said ennast Eesti Vabariigi sünnipäeval tähtsana tunda. Lavastus ühendas erinevaid põlvkondi ning näitas koostegutsemise rõõmu.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD