Menu

.      

HARULDANE KAADER Võru valla elanik võitis kohtus riiki – ligi 60 lõvipoega jäävad talle alles

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

HARULDANE KAADER Võru valla elanik võitis kohtus riiki – ligi 100 lõvipoega jäävad talle alles

NB: Tegemist on aprillinaljaga, palume uudist mitte tõsiselt võtta


2021. aasta kevadel teatati politseile, et Võru vallas nähti eemal põllul meest, kellel oli käes rihm ja rihma otsas tunduvalt suurem loom, kui oleme harjunud nägema. Kuna teataja polnud kindel, mida ta nägi, teatas ta politseile.

Kohale saabunud politseinikud tuvastasid, et kui politsei elaniku hoovi peale jõudis, oli loom juba spetsiaalselt välja ehitatud ligi 5000 ruutmeetri suuruses angaaris ära pandud. Kui politsei soovis looma kohta infot, siis omanik keeldus sellest.

Kuna hoonel oli üks aken politseist mõne meetri kaugusel ja sinna sisse piiludes tuvastati täissuuruses lõvi ja palju väiksemaid lõvisid, mis tundusid, et need kõik on hiljuti siia saabunud.

Kuna riigi jaoks oli selline asi esmakordne, võeti loomade heaolu nimel appi Aafrika riikidest spetsialistid edaspidisteks käekäikudeks ja Eesti Loomade Selts eemaldati koostööst.

Hetkel on teada, et omanikul oli 56 lõvipoega ja kaks 18-aastast lõvi. Lõvid pidid edaspidi minema nädala pärast järgmisse riiki ja Eesti oli kõigest peatuseks lõvidel, kuniks neile järgi tullakse.

Praeguseks on lõvid Eestist ära viidud ja omanik tunnistati kohtus õigeks lõvide pidamises enda koduhoovis, kuhu oli selleks ehitatud ligi 5000 ruutmeetri suurune eritasanditel hoone.

Selle aasta lõpuks on Eesti riigil valmimas loomapidamiste kohta eraldi kava ja reeglid, kus võetakse luubi alla ka meie endi koduloomade pidamised.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD