Menu

Tahvelarvuti valimine töö tegemiseks

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Jagame siin mõtteid, kellele võib sobida põhiliseks töövahendiks tahvelarvuti. On mitmeid olukordi ja ameteid, kus nuhvli kasutamisel võib olla sülearvuti ees eeliseid.

Jagame siin mõtteid, kellele võib sobida põhiliseks töövahendiks tahvelarvuti. On mitmeid olukordi ja ameteid, kus nuhvli kasutamisel võib olla sülearvuti ees eeliseid.

Esimene valiku kriteerium - milleks tahvelarvutit kasutama hakkad?

Alustuseks on hea mõte mõelda läbi tegelikud vajadused ostetavale seadmele.

GfK Retail and Technology Baltimaades läbi viidud uuringu kokkuvõttest selgus, et kõige olulisemaks peetakse tahvelarvuti puhul ekraani suurust ja resolutsiooni.

Missuguseid seadme omadusi pead vastavalt enda tööle veel arvuti juures oluliseks? Teatud programmide tuge? 4G modemit? Suurt mälu mahtu?

Müügiesindajale sobib tahvelarvuti hästi

Sülearvutist väiksem ja kergem tablet' võib olla parim valik, kui sul on esinduslikkust nõudev liikuva iseloomuga töö, nagu näiteks müügiesindaja roll.

Sellisel juhul ei ole suurema laptopi kaasas kandmine otstarbekas ega ka mugav. Samas ei ole võimalik nutifoniga kõiki tööalaseid asju korraldada - väike ekraan on liiga piiratud kasutusmugavusega.

Kuna ekraanil teksti tippida ei ole kõige mugavam, aga kui on vaja tihti ka kirjatööd teha, siis võib seadet valides arvestada ka hübriidtahvlitega, mis on komplektis koos klaviatuuriga. Sellised seadmed on küll Soodsaimatest tablet' seadmetest mõnevõrra kallimad, kuid sülearvutilähedane kasutusmugavus on garanteeritud. Teine võimalus on soetada tahvlile lisaks eraldi klaviatuur - näiteks ACME BK03.

Võibolla vajad seadet välitingimustesse?

Mitmetes ametites on töö tõttu vaja väga palju olla väljas n.ö. objektil - näiteks ehitusjärelevalve, põllumees, metsatööline, jne.

Üha enam töid tänapäeval ei koosne lihtsalt konkreetse tegevuse tegemisest vaid on ka tihedalt seotud andmete töötlemise ja internetiga. Seetõttu on ka üha enam ameteid, kes vajavad töö tegemiseks mõnda kergemat, samas korraliku võimekusega arvutit.

Sobilik variant on taas 4G modemiga ja soovitatavalt ilmastikukindel või ilmastikukindlas kaitsekestas tahvelarvuti. Sellel on olemas lihtne ühendus internetiga ning nuhvlit on taas sülearvutist mugavam kaasas kanda.

Maksete kogumine - näiteks turukauplejad ja väikepoed

Kui plaan on hakata klientidelt makseid koguma, siis esimeseks kriteeriumiks ei peaks olema mitte tablet' seade ise, vaid soovitud makselahenduse valik - missugune kaarditerminal tuleb kasutusele? Näiteks taksodes on tihti silma jäänud selline väikeste mõõtmetega Hansab lahendus.

Seejärel saab valida makselahenduse nõudmiste järgi sobiva tahvli ja teised vajalikud lisaseadmed. See seade ühildub Bluetoothiga, järelikult peab tahvel toetama Bluetooth ühendust.

Samuti tasub järele uurida, missugused arvuti kinnitusvõimalused on saadaval valitud tahvelarvutile. Seda eriti juhul, kui sooviks on asendada paikne kassaaparaat tahvliga.

Operatsioonisüsteemiks Android, iOS või Windows?

Igal juhul tuleb uurida, mis operatsioonisüsteemi peal tahvel töötab. Kodukasutajale ei pruugi olla väga suurt vahet, kuid professionaalsele kasutajale küll.

Seda eriti juhul, kui valid tablet' arvutit üheks kindlaks otstarbeks või ühe kindla rakendusega kasutamiseks - mõned rakendused on saadaval ainult Androidile ja mõned ainult iOS-le.

Android

Android süsteemil toimiva pisiarvutiga on lihtne harjuda juhul, kui oled harjunud kasutama Androidiga nutitelefoni.

iOS

Kui sa oled harjunud Apple toodetega, siis tõenäoliselt on sind väga raske ümber veenda mõnele teisele opsüsteemile minema. Tahvli valik on sinu jaoks sel juhul juba tehtud. Ainus nüanss Androidi või Windowsiga seadme valimiseks võib olla tööl vajaliku spetsiifilise rakenduse toetatavus.

Windows

Enamus inimesi on Windows opsüsteemiga juba kokku puutunud, sest suur osa personaalarvutitest jooksevad sellel platvormil, ning valides Windowsiga tahvelarvuti, on üleminek väga lihtne. Samas ei ole Windows operatsioonisüsteemil seadmed kõige soodsamad, hinnaliidriks kipub olema Android.

Eelista tuntud tootjate seadmeid

Tuntud tootjate seadmetele on olemas enamasti parem klienditugi tootja poolt kui ka ulatuslikum tugi seadmete kasutajatelt. Ka garantiitingimused võivad olla suuremate tootjate seadmetele kliendisõbralikumad, sõltuvalt garantii teostamise asukohast. On suur erinevus, kas garantiitöid teostatakse Eesti piires, lähiriikides, või on vaja seade saata diagnostikaks Saksamaale.

Tuntumateks toojateks saab pidada teiste hulgas kahtlemata Applet, Asust, Lenovot, Microsofti, Huaweid ja Samsungi. Nende laiast tootevalikust leiad kindlasti enda nõudmistele ja hinnaklassile kõige paremini vastava seadme. Tutvu ka Kaup24.ee e-poes pakutava valikuga, et tellida tahvelarvuti väga hea hinnaga.

Kaup24.ee - telli internetist, säästa aega ja raha!

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD