Menu

Parima triikraua valimine suure pere kasutusse

  • Kirjutas Sisuturundus

Triikimine on üks aeganõudvamaid majapidamiskohustusi ja kuigi seda peetakse vajalikuks ja tähtsaks, siis paljude inimeste jaoks pole tüütumat tööd kui triikraua ja triikraua väljaotsimine ning triikima hakkamine. Mis aitab aga tüütut kohustust natukenegi meeldivamaks muuta, on õigesti valitud triikraud, mis teeb ülesande lihtsamaks. Eriti tähtis on see suurtes peredes, kus triikimist ootavaid riideesemeid on üksjagu.

Muide, sellest artiklist detailsema triikraudade ostujuhendi leiad Kaup24.ee ostujuhendite hulgast. Kasulikku lisainfot õige triikseadme valimisel leiad ka hariduskeskus.ee veebist.

Multifunktsionaalse triikraua eelised

Alustada tasub raua sellest osast, mis kangaga kõige rohkem kokku puutub ehk triikimisplaadist või teise sõnaga triikraua tallast. Klassikaline lahendus on roostevaba teras, mis on ajaga oma kasulikkust tõestanud, kuid liiga tugeva temperatuuri korral jääb kangas triikraua külge kinni. Keraamiline ning teflonist triikimisplaat on mitte nakkuv ja seda kasutades ei pea nii palju muretsema. Erinevad tootjad pakuvad ka muude metallisulamite variante, mille koostisosa siiski väga täpselt ei avaldata, vaid mis jäetakse saladuseks.

Triikimisplaadiga jätkates, siis abiliseks on võimalikult terava ninaga triikraud. See tundub esmapilgul küll väheoluline, kuid terav nina võimaldab lihtsamat ligipääsu nööpide ja teiste iludetailide vahele. Ka väikelaste riiete puhul on selline täppisliikumine äärmiselt vajalik. Liiga lai või tömbi otsaga triikraud ei mahu puhtfüüsiliselt kitsamate õmbluste vahele.

Suures peres on tõenäoliselt suur hulk ka erinevaid rõivaid – nii materjali kui stiili poolest. Nende triikimine võib olla stressi tekitav ja eriti suureks riskiks on ka materjali rikkumine. Piisab sellest kui hakkad pesuvirnast võetud õrna materjali triikima liialt kuuma triikrauaga ja ongi oht kangast või materjali kahjustada. Seetõttu on oluline võimalus reguleerida triikraua võimsust. Õnneks on see võimalus enamikel triikimisseadmetel olemas.

Võimsam seade loob rohkem võimalusi

Mida tähendavad triikraua võimsust kirjeldavad või veepaagi mahtu näitavad numbrid? On need üldse olulised?

Võimsama triikrauaga saab triikida ka kangemaid ja tugevamaid kangaid. Võimsus näitab ka seda, mis on triikraua maksimaalne auru kogus ja kuivõrd sügavale kanga sisse see suudab auru anda. See on oluline siis, kui soovid triikida tugevamaid kangaid, et ka kõige kangekaelsematest kortsudest lahti saada. Sisustusweb.ee kasuliku artikli andmeil moodustavad tugevamate kangaste sügavamad kortsud vähevõimekatele ja odavatele triikraudade kasutajatele palju peavalu.

Suurem veepaak aga, et seda ei ole vaja iga natukese aja tagant täita. Iga säästetud minut aitab pikas plaanis mõeldes aega säästa.

Ostusoovitus: Philips GC4527/00. Terav ots, soliidne 2600W võimsus  ja kiire soojenemine lubavad triikimisega alustada kiirelt.

Telli kodumasinad e-poest Kaup24 - säästa aega ja raha.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD