Menu

4 tähtsat asja, mida peaks teadma kihlasõrmuse valimisel

  • Kirjutas Sisuturundus

Kihlasõrmuse ostmine võib tunduda ületamatult raske ülesandena. Valikus on siiski ju sajad kihlasõrmused, üks kaunim kui teine. Kuidas leida see üks ja õige, millega oma partnerit jalust rabada? Kui sa pole varasemalt kokku puutunud särava ehtemaailmaga, annab käesolev artikkel sulle mõned kasulikud teadmised, millega peaksid olema varustatud enne, kui hakkad jahtima õiget kihlasõrmust.

1. Tee selgeks, millise kujuga kalliskivi soovid

Kalliskivi kuju on üks kõige olulisemaid omadusi, mis võib mõjutada sõrmuse hinda märkimisväärselt palju. Iga kuju on erineva hinnaga – näiteks ümara kujuga briljandid on pisut kallimad kui kandilised või pirnikujulised, tulenevalt asjaolust, et ümara kuju saavutamiseks tuleb briljanti rohkem lihvida. Kui sulle on oluline briljandi suurus, on võimalik saada pisut parema hinnaga kalliskivi siis, kui valid soodsama lihvi.

Enne kihlasõrmuse ostmist tee selgeks, millist kuju sa eelistaksid ning milline kalliskivilihv sobib sinu eelarvesse kõige paremini. Kui oled selle otsuse selgeks teinud, on täiusliku kihlasõrmuse leidmine märksa lihtsam.

2. Vali välja sobiv väärismetall

Kalliskivi valimise kõrval on ääretult oluline valida välja ka õige metall. Kollasest kullast kihlasõrmused on kõige traditsioonilisemad ning populaarsed oma särava läike tõttu. Kellele ei meeldi kollane värvitoon, võib valida hoopis punasest või valgest kullast kihlasõrmuse – punane sobib hästi romantilise meelega inimestele ning valge neile, kes soovivad lihtsa välimusega sõrmust. Kullale lisaks on populaarsed ka plaatinast kihlasõrmused, mis sarnanevad valgele kullale, kuid on tuntud oma vastupidavuse poolest.

Samal ajal tuleks mõelda ka sõrmusekandja elustiilile, kuna erinevad metallid on erineva vastupidavusega. Hõbe, mis on küll soodsa hinnaga, on pehme metall ja kipub kergemini kriimustuma. Plaatina on jällegi väga vastupidav. Kui mõtled sellistele asjaoludele, on kihlasõrmuse valimine lihtsam.              

3. Mõtle karaadi suurusele

Eestlased kipuvad olema kihlasõrmuste valimisel üsna tagasihoidlikud, kuid ikkagi tuleb mängu ka kalliskivi karaadi suurus. Suurus on oluline ning enamasti on see otsustav punkt, mis ületab nii kivi selguse kui värvi. Kui suurus on oluline ka sulle ja su partnerile, tasub selle järgi juhinduda, kuna kõike muud on juba lihtne sättida vastavalt suuruse valikule – näiteks võid olla kindel, et leiad endale sobiva karaadi juures ka meeldiva kujuga kalliskivi.

Kui rääkida hinnast, siis raha on võimalik säästa siis, kui valid karaadi, mis pole niivõrd populaarne. Kõige populaarsemad kihlasõrmused on poolekaraadiste ja karaadiste kalliskividega (ehk 0.5 ja 1), kuid kui ostad briljandi, mis on pisut madalam sellest, säästad raha, ent saad peaaegu võrdväärse sõrmuse. Enamike inimeste jaoks on 0.47-karaadine sõrmus täpselt sama kaunis kui poolekaraadine sõrmus, kuid see on märkimisväärselt soodsam.

4. Mõista briljandi puhtust

Üks asjaolu, mis mõjutab briljantide hinda meeletult, on briljandi puhtus ehk teisisõnu, võimalike kriimude ja värvivigade puudumine. Mida puhtama ja selgema värviga briljant, seda kallim see on.

Asja konks peitub aga selles, milline näeb briljant välja palja silmaga vaadates. Kalliskivieksperdid hindavad küll briljante väga spetsiifiliselt, kuid tegelikult ei ole palja silmaga võimalik eristada briljandi puhtust. Näiteks SI1 ja SI2 briljantide hinnaerinevus on meeletu, kuid visuaalselt näevad need välja identsed. Eksperdid soovitavad eelkõige juhinduda briljandi lihvist – kui briljandi lihv on suurepärane, ei ole kivi puhtus kui selline tegelikult nii tähtis.

Kui oled varustatud nende teadmistega, on kihlasõrmuse valimine väga lihtne ülesanne. Mõtle oma partneri iseloomule, elustiilile ja eelistustele ning arvesta erinevate tehniliste omadustega nagu karaat või puhtus. Nii võid olla kindel, et leiad parima kihlasõrmuse oma kallimale.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD