Menu

Milline muruniitja soetada – murutraktor või käsiniiduk?

  • Kirjutas Sisuturundus

Foto: Shutterstock.com 

Kas vana muruniiduk on juba oma aja ära elanud ja oleks tarvis uut ning kvaliteetset masinat? Miski ei riku suvisel päeval hullemini tuju, kui niitmata muru, mis kasvab väga kiiresti üha võimsamaks. Äkki seekord on jäänud teile silma murutraktorid? Vaatame lähemalt, milline niidumasin võiks sobida just teile.

Kas kõndida või pigem sõita?

Mõistagi on esimene samm valida, kas soovite muruniiduki järel kõndida või pigem istuksite ja sõidaksite mööda muruvälja ringi. Selleks tasub põhjalikult hinnata, kui suurel pinnal on tarvis muru pügada. Milline on niidetav maastik?

Suure muruala puhul (1000 m²) on mõistlik vaadata pealeistutava masina poole, sest käsiniidukiga tegutsemine võib sellise ala puhul muutuda üsnagi aja- ja vaevarikkaks. Murutraktorid on aga variant, mis nõuab üsna suurt investeeringut – samas hiljem tasub hiljem säästetav aeg end kenasti ära.

Väiksemate murupindade (300–600 m²) puhul võib aga rahulikult soetada tavapärase bensiinimootoriga varustatud lükatava masina. Nende valik on väga lai – saate sobiva mudeli valida nii laiuse, mugavusfunktsioonide kui ka tootja põhjal.

Külgväljaviskega või rohukogujaga masin?

Kõige tavalisem lahendus on enamasti külgväljavise, mis tähendab, et niita saab kiirelt ja võimalik on pügada ka juba üsna kõrgeks kasvanud muru. Samas ei meeldi mõnele inimesele maha jääv vana muru, mis päikese käes kuivab ja ei näe kõige kaunim välja.

Kõige puhtama murupinna saab rohukogujaga niiduki abil – selle puhul peab aga nuputama, kuhu pärast niitmist murujäägid viia, sest kui just pole tegemist põuaga, siis suve jooksul koguneb murukraami väga palju.

Millised funktsioonid?

Murutraktorid või käsiniidukid – mõlema liigi puhul kujundab lõpliku hinna muu hulgas ka mugavusfunktsioonide olemasolu.

Millised funktsioonid teile kõige rohkem meeldivad ja mis teeksid teie elu lihtsamaks? Kas:

  • - niidukõrguse reguleerimise võimalus;
  • - starter, mille puhul ei pea jõudu kasutama;
  • - isevedavad esirattad;

Lai valik kvaliteetsete tootjate niitjaid leiate hästivarustatud veebipoest 1a.ee, olgu teie sooviks uus murutraktor või käsiniiduk – kindlasti leidub teie vajadustele sobiv masin!

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD