Menu

Kas oled talvisteks teeoludeks valmis?

  • Kirjutas Sisuturundus

Foto: Shuttrstock.com

Talv läheneb ja aeg on auto rehvid kriitilise pilguga üle vaadata! Kulunud muster, mehaanilised vigastused või lihtsalt liiga vanad rehvid? Panusta turvalisusesse ja osta K-rautast kvaliteetsed soodsad talverehvid!

Korralikud rehvid tagavad ohutu teekonna! Sõltumata sellest, kui palju kilomeetreid talve jooksul läbid, peab iga kilomeeter olema turvaline. Kvaliteetsed talverehvid lühendavad pidurdusteekonda ja hoiavad auto kindlalt teel. Millal on viimane aeg vanad rehvid välja vahetada? Kohe räägime.

Kas vajad uusi talverehve?

Kuidas teha kindlaks, et vanad rehvid ei täida enam eesmärki? Selleks on laias laastus kolm võimalust:

Rehvi muster – seadusega on paika pandud rehvide minimaalne kulumisaste. Talverehvide muster peaks olema minimaalselt 3 mm. Kui mustri sügavus jääb alla antud piiri, on viimane aeg uued talverehvid soetada.

Vigastused – uuri, kas rehvidel on visuaalselt tuvastatavaid vigastusi (lõhed, praod, augud). Vigastatud rehv võib kõige ebasobivamal hetkel tühjeneda, seega enneta olukorda ja vaheta sellised rehvid juba aegsasti välja.

Rehvide vanus – vaatamata sellele, kas muster on veel piisavalt hea, kaotab vananenud rehvisegu tööks vajalikud omadused. Kui sinu talverehvid on rohkem kui 6 aastat vanad, vaheta need välja!

Naastrehvid või lamellrehvid?

Naastrehvid või lamellrehvid?

Hakates talverehve soetama, on valikuid kaks – naastrehvid ja lamellrehvid. Kumba liiki rehve eelistada? Siin lähtu oma sõiduharjumustest:

Kui sõidad talvel rohkem jäistel ja hooldamata kõrvalmaanteedel, siis eelista naastrehve. Naastud haarduvad jäise pinnasega paremini. Seejuures tekitavad need küll rohkem müra ja kulutavad teekatet, kuid sõiduohutus ennekõike.

Kui sinu talvised sõidud piirduvad soolamärjaste linnatänavatega, siis sobivad lamellrehvid. Nende pidamine on eeskujulik ka lumisel teekattel.

Rehvide erinevad klassid

Laias laastus jagatakse rehvid nelja klassi: klassita-, keskklassi-, esmaklassilised- ja tippklassi rehvid. Klassita rehvid on tundmatutelt tootjatelt, seega ei ole teada ka materjalid ja valmistamistehnoloogia. Kesklassi rehvide soodsa hinna tingivad vavanenud materjalid ja tehnoloogiad. Kui turvalisus on sinu jaoks oluline, siis soeta K-rauta tuntud tootjate esmaklassilised- või tippklassi rehvid.

Soodsad talverehvid ei tähenda tingimata järeleandmisi kvaliteedis. K-rauta e-poest leiad parimate rehvitootjate laia sortimendi taskukohaste hindadega. Soeta kvaliteetsed odavad rehvid K-rauta – meie hoolitseme kiire tarne ja garantii eest!

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD