Menu

4 klassikalist lauamängu, mis peaksid olema igas kodus

  • Kirjutas Sisuturundus

Foto: Shutterstock.com

Õdus õhtu pereringis või lõbus öö sõpradega – lauamäng sobib igasse konteksti! Vahva ajaviite kõrval on lauamängudel veel häid omadusi alustades peenmotoorika arendamisest kuni strateegilise mõtlemiseni. Soeta 1a.ee nutipoest 4 must be lauamängu ja naudi!

Populaarsed lauamängud on läbi aegade rõõmustanud nii suuri kui väikeseid. Head mängud pakuvad kvaliteetaega, koostegemise rõõmu ja uusi teadmisi. Seetõttu on lauamäng nutikas kingitus nii lastele kui täiskasvanutele. 1a.ee räägib valikutest lähemalt, loe edasi!

Nostalgiline ja hariv Scrabble

Foto: Shutterstock.com

Kasutades standardsõnastikku ja ristsõnade vormingut, kasutatakse selles lihtsas, kuid absoluutselt klassikalises lauamängus sõnade moodustamiseks tähtedega plaate. Võidab see, kes suudab luua kõige rohkem sõnu. Seda rahvusvaheliselt armastatud ja 29 keelde tõlgitud lauamängu on müüdud ligikaudu 150 miljonit komplekti. Muljetavaldav, kas pole?

Monopoly sukeldub ärimaailma

Foto: Shutterstock.com

See 1903. aastast pärinev mäng on perekondlik klassika, millel on laud, kaks kaardipakki ja sularahapank (kuulus “Monopoly raha”). Mängu edendab täringu viskamine ja mäng kestab teadaolevalt tunde. Selle õppetunnid ulatuvad isiklike rahaasjadest ja inimestevahelistest läbirääkimistest kuni mängude aritmeetika ja riskijuhtimise põhioskuste omandamiseni. Ka õnn on oluline, sest kaardid on mängus. Kokkuvõttes on see kohustuslik komponent igas lauamängukollektsioonis!

Jenga – võistlusmoment on garanteeritud

Foto: Shutterstock.com

Üks vale liigutus ja see kõik kukub kokku! Jenga kiire on lihtne lauamäng nii väikestele kui suurtele, mis kujutab endast ristkülikukujuliste puuplokkide strateegilist virnast eemaldamist. Jenga jaoks on oluline täpne käe-silma-koordinatsioon ja strateegiline struktuuritunnetus. Mäng täiustab mitte ainult peenmotoorikat, geomeetriat ja üldist ruumilist mõtlemist, vaid on ka  hea õppetund tulevastele ehitustöölistele, inseneridele, arhitektidele ja paljudele teistele kutsealadele.

Twister – pane oma füüsis proovile!

Foto: Shutterstock.com

Kuigi Twisterit nimetatakse lauamänguks, siis laual seda mängida ei saa. See on mäng, kus osalejad on ise mängunuppude rollis. Twister paneb proovile mängijate füüsilise paindlikkuse ja loovuse liikumisel, jõu ja vastupidavuse positsiooni hoidmisel ning sotsiaalsed oskused teiste mängijatega lähikontaktis olemiseks.

Lauamäng on kingitus, millega ei saa eksida – see pakub lusti nii suurtele kui väikestele. Tutvu 1a.ee nutipoe lauamängude sortimendiga ja vali meelepärased endale, perele või sõpradele. Kiire tarne tagab selle, et mäng jõuab sinuni veel enne järgmist tähtpäeva!

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD