Menu

Kuidas ja milliseid plaate valida vannituppa?

  • Kirjutas Sisuturundus

Kõik pinnad sinu vannitoas puutuvad pidevalt kokku niiskusega, mille tõttu on vastupidavate materjalide valimine väga oluline. Just sellel põhjusel kasutatakse pea igas vannitoas keraamilisi plaate, mille omadused on niiske ruumi jaoks asendamatud. Lisaks vastupidavusele on tänapäeval arenenud ka keraamiliste plaatide valik väga laiaks ja mitmekülgseks, imiteerides pea kõiki looduslikke ja tehislikke materjale.

Millele peaksid vannituppa plaate valides tähelepanu pöörama?

1) Libedus.

Sageli arvatakse, et keraamiline plaat (eriti poleeritud) on liiga libe ja ohtlik vannituppa paigaldamiseks. Õnneks on tänu tehnoloogia arengule saadaval libisemiskindlad antislip plaadid, millele paigaldatud keemiline kiht aktiveerub veega kontaktil. Lisaks tuleb tähelepanu pöörata plaadi libeduse indeksile R, mis on sageli tehnilisel lehel ära märgitud. R9 ja R10 on sobilikud kasutamiseks kodudes ning näiteks R13 avalikes ujulates.

2) Veekindlus.

Veekindlus on vannitubades peamine prioriteet. Korrektse paigalduse puhul on keraamiline plaat nii seinas kui ka põrandal täielikult veekindel aastakümneteks. Selle tagamiseks soovitame valida kogemusega plaatija, tagades plaaditud pinna kvaliteedi ja kauakestvuse.

3) Kvaliteet.

Niisketes ruumides on sageli probleemiks bakterite ja hallituse teke. Keraamiline plaat on ebasoodne pinnas bakterite ja hallituse levikuks ning on seega hea lahendus vannituppa. Oluline on ka valida kvaliteetne keraamiline plaat ning kvaliteetne ehituskeemia (vuuk, silikoon jms), mis oleks sobilik ja peaks vastu niisketes tingimustes.

Millised on uusimad keraamiliste plaatide trendid vannitoas?

1) Puiduimitatsioon.

Puit on läbi aegade olnud üks populaarsemaid materjale kodudes. Kahjuks on päris puidu kasutamine niisketes ruumides suhteliselt tülikas. Tänapäevase tehnoloogiaga on aga võimalik toota keraamilisi plaate, mis on äravahetamiseni sarnased päris puiduga, olles samaaegselt veekindlad ja vastupidavad. Seega on puiduimitatsiooniga keraamilised plaadid muretu ja lihtsalt hooldatav alternatiiv päris puidule.


2) Suuremõõdulised plaadid.

Tootmisprotsesside areng on võimaldanud toota väga suuri keraamilisi plaate (näiteks 1x3m), mis on piisavalt vastupidavad ja taskukohased kodus kasutamiseks. Suuremõõdulistel plaatidel on lisaks esteetikale ka praktiline eelis. Väheste vuugivahede tõttu koguvad pinnad vähem mustust ja neid on ka lihtsam puhastada.

3) Metro plaadid.

Populaarseks on muutunud ka retrohõngulised metro stiilis plaadid. Erksates värvides metro plaatidega saab luua vannitoas aktsente, muutes ruumi julgemaks ja jõulisemaks. Lisaks vannitubadele kasutatakse selliseid plaate tihti ka köögi tööpinna tagaseinas.

4) Rombikujulised plaadid.

Paljud, kes otsivad põnevamat ja julgemat alternatiivi oma vannituppa on otsustanud rombikujuliste plaatide kasuks. Selliseid plaate saab laduda mitmeid erinevaid viise, luues värvide ja paigutusega põnevaid mustreid. Selline lahendus võimaldab vannitoale anda isikupära, sest variatsioone on pea lõpmatult.

Kõik ülalpool piltidel näidatud keraamilised plaadid ning palju muud leiate mõned kuud tagasi avatud Home Concept Porcelanosa esindusest Tallinnas.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD