Menu

Kuidas valida sobiv mööbel kodukontorisse või õpinurka?

  • Kirjutas Sisuturundus

Foto: Freepik.com

Sisustad kodukontorit? Mugav ja ergonoomiline mööbel tõstab töö- ja õpimotivatsiooni. Kvaliteetne mööbel kestab aastaid. Kuidas teha valik, kohe arutleme!

Mööbli funktsionaalsus ja ergonoomika on tähtsad

Hetkel, mil kodukontor ja kodus õppimine on uus normaalsus, tuleb mugavate tingimuste loomisele erilist rõhku panna. Kodukontorisse mööbli valimisel veendu, et lõpptulemus oleks mugav kõigile pereliikmetele. Siin on aluseks reguleeritavad mööblitükid ning mahukad kapid ja sahtlid. Räägime põhilistest kriteeriumitest lähemalt!

Vali töötool, mis on igati ergonoomiline

Kõige olulisem mööbliese kodukontoris on töötool, millel istudes veedame pikki tunde. Töötooli puhul on kõige tähtsam selle ergonoomilisus. Tool peaks olema igas mõttes reguleeritav:

- Seljatoe kõrgus ja kalle

- Tooli kõrgus

- Käetugede kaugus ja kõrgus

- Peatoe kõrgus

Kindlasti tuleb tähelepanu pöörata ka tooli materjalile. Materjal võiks olla võimalikult vastupidav, kuid samas mugav ja hingav. Nahast toolid kestavad pikki aastaid, kuid paraku panevad need keha higistama. Parem valik on tekstiil, mis laseb kehal hingata. Tekstiili puhul tuleb valida võimalikult lihtsalt puhastatav variant, kuna mööbel kipub määrduma.

Ratastega kontoritool on kindlasti mugavam, kui ilma ratasteta. See võimaldab töölaua taga sujuvalt liikuda ilma, et peaksid liigselt küünitama või pidevalt püsti tõusma.

Ka kontorilaud saab olla kõrgusesse reguleeritav

Tööpäeva vältel on füüsilist tervist silmas pidades oluline end regulaarselt sirutada, et vältida kaela- ja seljapingeid. Siin on väga heaks lahenduseks kõrgusesse reguleeritav laud, mis võimaldab tööd teha ka püsti seistes. Kodus, kui laua taga teevad tööd nii lapsed kui täiskasvanud, on see samuti kasulik, kuna laua kõrgust saab reguleerida vastavalt kasutaja kasvule.

Kõrgusesse reguleeritav töölaud on motoriseeritud, seda saab üles ja alla liigutada vastavatele nuppudele vajutades. Reguleeritavad lauad on tavalistega võrreldes kindlasti kallimad, kuid mugavus teatavasti maksabki.

Sahtlid ja kapid tagavad organiseerituse

Foto: Freepik.com

Kuigi enamus paberitööd on kolinud arvutisse, siis tekib nii kooli- kui kontoritööd tehes siiski materjale, mis vajavad hoiustamist. Kontorimööblit valides veendu, et see oleks varustatud mahukate sahtlite ja kappidega, mis võimaldavad töövahendeid ja pabereid mugavalt organiseerida.

Kuna lapsed armastavad piiluda just sinna, kuhu ei tohiks, siis on oluline, et osad sahtlid ja kapid oleksid kindlasti lukustatavad. Vaikselt sulguvad sahtlid ka kapiuksed on hea valik. Lisaks tasub enne ostu sooritamist kontrollida siinide ja hingede kvaliteeti. Ebakvaliteetsed mööbliosad kipuvad juba väikese koormuse all väsima ning tulemuseks on viltu vajunud sahtlid ja kapiuksed.

Peida juhtmed ja kaablid

Teatavasti on töölaual terve hulk erinevat elektroonikat – arvuti, printer, laualamp ja palju muud. Iga seadme osaks on juhtmed ja kaablid, mis looklevad mööda lauda ning segavad töötamist. Lahenduseks on kaabliaukudega töölaud, mis võimaldab kõik juhtmed ühte punti siduda ning läbi kaabliaugu laua alla suunata.

Kuna iga elektroonikaseade vajab ka elektriühendust, siis on igaühele meist tuttavad pikendusjuhtmed, mis rikuvad tööruumi üldpilti. Ka sellele on lahendus – paljudel töölaudadel on pistikupesad kogutud ühtsesse konsooli, mis on kinnitatud töölaua külge. See võimaldab ühendada kõik seadmed mugavalt ilma, et peaksid kasutama pikendusjuhtmeid.

Ära tee kodukontori osas järeleandmisi ja veendu, et see oleks mugav kõigile pereliikmetele. Vali mööbel, mis võimaldab pikkade töötundide jooksul end ergonoomilises asendis hoida. 1a.ee nutipoest leiad kodukontorisse kõik vajaliku – lauad, toolid, kapid. Uuri valikut ja sisusta oma tööruum täpselt oma pere vajadustest lähtuvalt!

 

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD