Menu

Kuidas valida kihlasõrmus väikese eelarve korral

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kuidas valida kihlasõrmus väikese eelarve korral.

Kui sul on plaan kosida oma kallimale, tuleb esmalt selgeks teha kõige keerulisem küsimus: milline sõrmus on täiuslik? Kihlasõrmus peaks näitama sinu tunnete sügavust, sobima kallima ehtemaitsega ning olema vastupidav, kuna tegemist on siiski terve elu kantava ehtega.

Sõrmuse leidmine on niigi keeruline, kuid olukord muutub sedavõrd pingelisemaks, kui tuleb arvestada ka kitsa eelarvega. Isegi, kui sul pole sõrmuse peale palju raha võimalik kulutada, ei tähenda see, et unistuste sõrmust ei leiagi. Alljärgnevalt leiad mõned soovitused, mis aitavad leida parima rahakotisõbraliku kihlasõrmuse.

Vali tsirkoonid

Üks põhjuseid, miks kihlasõrmused niivõrd kallid on, peitub kalliskivivalikus: ehtsate teemantidega kihlasõrmused on ilmselgelt tunduvalt kallimad. Mida kallimad kalliskivid, seda kõrgem on ka sõrmuse hind.

Kui soovid kallimat üllatada sõrmusega, mis sarnaneks teemantidele, ent sobiks sinu eelarvega, vali tsirkoonidega kihlasõrmused. Tsirkoonid on inimloodud kalliskivid, mis sarnanevad teemantidele pea iga omaduse poolest: need on vastupidavad, imelise säraga ning jätavad igal sammul mulje nagu tegemist oleks päris ehtsa teemantiga. Valides tsirkoonid, ei pea sa tegema järeleandmiseid metallivaliku osas ning saad seejuures imelise disainiga sõrmuse, mida su kallim hindab kümneid aastaid.

Vali roosa kuld või madalama karaadiga kuld

Kalliskivi valik on küll üks tähtsamaid, ent võrdväärselt oluline on ka sõrmuse metall. Kõige armastatum valik kihlasõrmuse disainis on plaatina või kollane kuld, ent mõlemad neist võivad olla kõrgema hinnaga, eriti, kui vaadata kõrge karaadiga versioone.

Kui eelarve on pisut kitsavõitu, tasub mõelda 14-karaadisele roosale kullale. Roosa kuld on unikaalne ja romantiline valik, mis sobib suurepäraselt oma armastuse näitamiseks: roosakas värvitoon ise on juba sümboolne. Roosa kuld on sama kaunis ja vastupidav nagu kollane kuld – ainus erinevus peitub selles, et roosa kulla loomisel on kasutatud sulamis vaske, mis on ilmselgelt soodsam metall kui näiteks pallaadium.

Kui soovid hõbedase läikega sõrmust, tasub vaadata valge kulla poole, kuna plaatina on kullast tunduvalt kallim.

Osta natuke väiksema kiviga sõrmus

Kui oled täiesti veendunud selles, et soovid ehtsa teemantiga kihlasõrmust, võid lihtsalt valida disaini, kus on väiksem teemant või puuduvad küljekivikesed. Juba ainuüksi küljekivide puudumine muudab hinna tunduvalt madalamaks.

Kivi suurus ei ole kohe kindlasti oluline selleks, et oma tundeid avaldada, seega osta julgelt väikese teemantiga sõrmus. Lihtne reegel, mida alati järgida: kui soovid võimalikult suurt kalliskivi, osta tsirkoonidega sõrmus, kuid kui soovid ehtsat teemantit, osta väiksema kiviga sõrmus.

Mõtle alternatiivsetele vääriskividele

Kihlasõrmusele mõeldes läheb esimene mõte teemanti juurde, ent miks mitte üllatada kallimat hoopis sõrmusega, mida kaunistab smaragd või oonüks? Poolvääriskivid on tunduvalt soodsamad, ent samas kannavad endas olulist tähendust. Samuti on võimalik osta kihlasõrmus, mida kaunistab sinu kallima sünnipäevale vastav sünnikivi – olgu selleks rubiin, peridoot või tsitriin. Valikuid on rohkelt, üks kaunim kui teine.

Osta sõrmus internetist

Tänapäeva Eestis ei ole vaja kihlasõrmuse ostmiseks isegi kodust välja minna, kuna kõrge kvaliteediga ehtepoed on kõik kolinud internetiavarustesse. Kuna internetipoe ülalpidamise kulud on märksa madalamad võrreldes füüsilise ehtepoega, on tavaliselt ka ehete hinnad soodsamad kui tavapoes. Erinevus võib küll olla vaid mitmekümneeurone, ent kitsa eelarve puhul on see erinevus juba märkimisväärne.

Leia täiuslik kihlasõrmus ehtepoe Jahonts e-poest, kus sind ootab ees suur valik, kiire tarne ning suurepärased hinnad – ostle omaenda kodumugavuses ning vali välja oma kallima unelmate sõrmus.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD