Menu

Aiatööriistad, milleta ei saa hakkama

  • Kirjutas Sisuturundus

Aiatööriistad, milleta ei saa hakkama FOTO: pixabay

Aiahooaeg on avatud ja õige aeg on rääkida aiatööriistadest, mis peaksid igal aiapidajal kodus olema. Millised on siis need aiatööriistad, milleta ei saa? Oleme koostanud nimekirja nendest aiatööriistadest, mis meie arvates on kohustuslikud igas majapidamises. Tutvu meie nimekirjaga ja leia aiatööriistad, mida sul pole, aga vajad kõikide tööde teostamiseks.

Muruniiduk

Esimene ja üks olulisemaid aiatööriistasid on muruniiduk. Muru eest hoolitsemine on ilma niidukita peaaegu, et võimatu. Muruniiduk on üks peamisi vahendeid, mida kevadel ja suvel kasutada, sest muru võib kasvada mühinal. Arvestada tasub, et muruniiduk tuleb vähemalt kord nädalas välja ajada. Seda mitte siis, kui ilmad on väga kuivad ja muru ei kasva kiiresti. 

Kas sul on kodus muruniiduk olemas? Kui ei, siis on õige hetk seda muretsema hakata, sest muruniiduk aitab sul muru eest hoolitseda. Vali selline niiduk nagu sulle meeldib, olgu selleks kas robotniiduk, murutraktor või klassikaline muruniiduk. Valik on sinu! Soeta parimad muruniidukid ja robotmuruniidukid, et hoida suvel aega kokku.

Reha riisumiseks ja teisteks töödeks

Reha leiab kasutust nii kevadel, suvel kui sügisel. Alusta kevadtöid ja lõpeta aiahooaeg riisumisega. Reha vajad lisaks lehtede kokku tõmbamisele ka teisteks erinevateks aiatöödeks, olgu selleks siis kerge mulla kobestamine, erinevate taimejäänuste kokku tõmbamine vms. 

Aiakäru kõige vajaliku vedamiseks

Kuidas vedada ühest kohast teise kõiki neid taimejääke jms, mida oled aiast kokku korjanud? Siinkohal tuleb appi aiakäru. Lisaks sellele, et sellega saad vedada taimejääke ühest kohast teise, saad tuua vajalikku mulda või teisi vajalikke asju erinevate aiatööde tegemiseks.

Oksakäärid puude hooldamiseks

Oksakäärid on ühed populaarseimad aiatööriistad, sest neid läheb vaja kõikide nende puude okste lõikamiseks, mille võid leida oma aiast. Selleks, et puude eest õigesti hoolitseda, on oksakäärid lausa hädavajalikud, sest ilma nendeta pole võimalik oksi lõigata ja eemaldada.

Labidad kaevamiseks ja lume lükkamiseks

Labidas on kaevamiseks, seda vajad siis, kui teed uusi peenraid või soovid mõned ebasobivad taimed kuskilt välja kaevata. Labidas leiab pea aastaringselt kasutust. Aiamaal saad sellega peenraid teha. Talvel asendada see korraliku lumelükkamise labida vastu välja.

Kastekann ja voolik kastmise töödeks

Kui sinu aias kasvavad erinevad taimed ja sa armastad mõned õielised istutada ka amplitesse, siis pead neid ka suvel kastma. Seda eriti väga kuivadel ja palavatel perioodidel. Kastmisel saad kasutada kastekannu või voolikut. Voolikuga saab teostada kerge vaevaga suuremad kastmistööd. Kastekannust piisab, kui sul on mõned taimed, mis vajavad kastmist.

Kui sul on kõik need aiatööriistad juba olemas, oled valmis alanud aia hooajaks. Eelnevalt välja toodud nimekiri ei ole lõplik ja siit võivad puududa paljud aiatööriistad, mida võib vahetevahel vaja minna. Vaata kindlasti, et sul oleks parim muruniiduk ja valmistu kevadtöödeks ette juba varakult, et aiatööde tegemine läheks hõlpsalt. 

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD