Menu

Suvisel ajal on ventilaator su parimaks sõbraks

  • Kirjutas Sisuturundus

Suvisel ajal on ventilaator su parimaks sõbraks  FOTO: unsplash.com

Kuumad suvepäevad on mõnusad, ent vähemalt vahepeal tahaksime ennast natukenegi jahutada. Üks korralik ventilaator on suurepäraseks viisiks, kuidas saada õhk liikuma ning olemine mõnusamaks. Poodi suundudes võib tekkida segadus, millal valida konditsioneer ja millal ventilaator. Peamiseks erinevuseks on see, et esimene jahutab õhku, samas kui teine liigutab õhku. Oma koht ja ülesanne on neil mõlemal.

Milline ventilaator valida?

Kes ikka ei tunne vajadust selle järgi, et õhku mitme temperatuuri jagu langetada, siis miks soetada kallim konditsioneer? Võrreldes konditsioneeriga, on ventilaator märkimisväärselt energiasäästlikum, mistõttu aitab see ka energiakulu kontrolli all hoida. Lisaks on eeliseks ventilaatori mobiilsus. Paigalda kuhu tahad ja võta vajadusel endaga kasvõi kaasa.

Lauaventilaatorid sobivad ideaalselt kindla väikese ala ventileerimiseks ning tänu väikesele suurusele saad nende asukohta muuta või lausa endaga kaasa võtta. Need on ka kõige kompaktsemad, ent kõrgus ei ole tavaliselt muudetav. Samm edasi on seisujalaga ventilaator, mis sobib ka suuremasse tuppa.

Torn-ventilaatorid on kõige silmapaistvama disainiga ning õige kah. See ei pea olema vaid praktiline, miks mitte valida stiilne ventilaator? Täies kõrguses õhku puhuv torn-ventilaator tuleb mugavuslisadega: temperatuuriandur, pult ning ka taimer, et ventilaator paneks õhu liikuma just selleks ajaks, kui vaja. Kuna tornventilaator on reeglina märkimisväärselt vaiksem, sobib see väga hästi magamistubadesse ja teistesse ruumidesse, kus soovime vaikust.

Tihtipeale on kindlad ruumid palavamad kui teised. See sõltub ruumiplaanist ja sellest, kuhu ja kuidas toad suunatud on. Selles olukorras võib piisata statsionaarse laeventilaatori paigaldamisest. Laeventilaator jahutab tervet tuba, mitte vaid ühte kohta ning erinevalt teistest variantidest ei võta laeventilaator enda alla kallist põranda- või kapipinda. Vahet aga pole, millise ventilaatori sa Hansapost e-poest valid, paari kasuliku harjumusega oled ventilaatorile abiks ning muudad selle töö veelgi efektiivsemaks.

Jahutatud õhk on su parim sõber

Kuuma õhu vältimine ja jaheda õhu ligimeelitamine on retsept, mida tahad jälgida. Seetõttu tasub päevasel ajal, kui õuetemperatuur on kõrgem, nii uksed kui aknad kinni hoida. Tuulutamine võib tunduda hea mõttena, sest liikuv tuuleiil tekitab vähemalt tunde, et temperatuur langeb. Tegelikult asendad toa madalama temperatuuri õuest tuleva kuumema õhuga. See tähendab, et tuba peaks tuulutama vaid siis, kui välitemperatuur on sisetemperatuurist madalam ehk tavaliselt õhtusel ja öisel ajal.

Teine oluline nipp on päikesevalguse eemale hoidmine. Eriti veab neil, kelle akna taga kasvavad suuremad puud, mis pakuvad korralikku varju. Mure on aga selles, et puu kasvamine võtab aega, kiirem lahendus valguse blokeerimiseks on aknakatete abi kasutamine. Ka tavalised aknakatted on abiks, ent palju paremini toimivad pimendavad ja veel efektiivsemalt, spetsiaalsed päikest peegeldavad aknakatted. Sellised erilised aknakatted, ja ka ideaalne ventilaator, on saadaval enamikes poodides, sh e-poodides nagu Kaup24. Mine vaid uurima ja vali lemmiklahendus. 

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD