Menu

Vahvad Montessori mänguasjad Rume.ee veebipoes

  • Kirjutas Sisuturundus

Vahvad Montessori mänguasjad Rume.ee veebipoes

Itaalia pedagoog ja arst nimega Maria Montessori töötas välja erilise kasvatus- ja õpetusmeetodi, mida tuntakse kui  Montessori meetodit.

Montessori pedagoogika kohaselt loob laps end oma sisemiste jõudude abil. Lapsele on omane loomulik uudishimu ja teadmistejanu ning sellele peaks õppimine ka toetuma. Maria Montessori arvates on laps üks tervik. Maria Montessori oli veendunud, et lapse arengus on nn tundlikkuse staadiumid, mil teatud oskuste õppimine on kõige lihtsam ja lapsele rahuldustpakkuvam. Lapse õppeprotsess toimub loomulikul viisil, kuid lapse iseseisvuse toetamiseks on vajalik luua lapsele selline keskkond, kus ta saab võimalikult palju ise tegutseda. Seega laps peab end tundma turvaliselt ja samas kindlalt, et ta selles oma keskkonnas saab ise hakkama. Montessori meetod on toonud kaasa vajaduse luua Montessori mänguasjad, mis toetavad beebi ja väikelapse arengut just sel viisil nagu nägi seda ette Maria Montessori. Montessori mänguasjad on leitavad Rume.ee e-poest. Lisaks on Rume.ee veebipoes saadaval Montessori mööbel, mis samuti lähtub Montessori kasvatusmeetodist.

Montessori mänguasjad – mis on neis erilist?

Montessori mänguasjad on Rume veebipoes välja toodud eraldi kategooriana, et oleks võimalikult lihtne sobivaid mänguasju leida. Montessori beebi mänguasjad ja väikelaste Montessori mängud on vastupidavad ja keskkonnasõbralikud, sest need on valmistatud kvaliteetsetest materjalidest. Montessori vahendid on turvalised nii beebi kui ka väikelapse jaoks. Beebi esimesed mänguasjad ja ka väikelaste mänguasjad peaksid Montessori õpetusest lähtuvalt olema väga lihtsad ja mänguasjad peaksid olema sellised nagu tegelikkuses asjad on. Samuti peaksid mänguasjadest tulenevad helid olema tõetruud. Montessori mänguasjadel on alati kindel eesmärk ja selleks eesmärgiks on alati midagi uut õppida. Kui lapsele antakse liiga palju erinevaid mänguasju mängimiseks, mille puhul ta ei tea, kuidas või milleks neid kasutatakse, tekitab see lapsele segadust. Montessori puidust mänguasjad ei ole nii värvikirevad kui plastikust või sünteetilisest materjalist mänguasjad, kuid vastukaaluks on need mänguasjad lapsele turvalised ja arendavad lapse fantaasiat. Lisaks peavad montessori mänguasjad kaua vastu ja on kvalitseetsed. Montessori puidust mänguasjadest on ehk kõige populaarsemad Rume veebipoest leitavad puidust pusled, erinevad ehitusklotsid ja toredad mängutornid, millega saab arendada nii loovust kui ka õppida uusi oskusi. Arendavad mänguasjad on just need, mis pakuvad ühelt poolt lapsele huvi ja teisalt soodustavad lapse arengut. Näiteks tasakaalulaud on tore mänguasi, mis arendab motoorseid oskusi ja ka laste loovust ning sobib kasutamiseks nii beebidele kui ka väikelastele.

Vahvad Montessori mänguasjad Rume.ee veebipoes

Montessori mööbel – mille poolest erineb see tavalisest mööblist?

Vahvad Montessori mänguasjad Rume.ee veebipoes

Montessori sisustus erineb tavalisest sisustusest seetõttu, et see mööbel on lihtne, valdavalt reguleeritav ja multifunktsionaalne. Lisaks on puidust montessori mööbel väga vastupidav, sest see on valmistatud kvaliteetsest ja keskkonnasõbralikust materjalist.  Rume.ee e-poes on suures valikus montessori mööbel, mis toetab väikelapse arengut. Näiteks montessori tool. Rume.ee e-poest ei leia lapsele päris tavalist lauda ja tooli, vaid müügil on kuubiktool, mida saab kasutada juba siis, kui laps on kuue kuune ja mis on edaspidi kasutatav väikelapse jaoks kas tooli, öökapi või lauana. Montessori raamaturiiul järgib samuti Montessori meetodi, sest laps saab hõlpsasti sellelt asju ise kätte ja seega tunneb laps end iseseisvamana ning ei pea emmelt-issilt abi paluma. Montessori pedagoogikal põhinev Montessori mööbel aitab lapsel ise õppida ja avastada uusi põnevaid asju. Rume lastetoa sisustus on valmistatud kvaliteetsetest materjalidest, mistõttu on see ka kauakestev ja keskkonnasõbralik. Leia ideaalne kingitus lapsele või oma väikesele sugulasele Rume valikust!

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD