Menu

Suvised retseptid: porru ja bataadi püreesupp

  • Kirjutas Sisuturundus

Kerged ja tervislikud supid sobivad ideaalselt nendesse kuumadesse suvepäevadesse. See porru ja bataadi püreesupp on väärt proovimist - toitev kuid samas kerge. Ning võrratu maitsega! FOTO: https://unsplash.com

Suvi on täies hoos - nendel kuumadel päevadel tihtipeale ei isuta rasked road ning kutsuvad hoopiski kerged ampsud. Siiski tuleb jälgida, et ka antud kõrgete kraadide juures saab su keha kõiki vajalikke toitaineid ja piisavalt toetust. Seepärast on supid ideaalsed selleks hooajaks!

Viimane retsept, millega me köögis katsetasime oli porru ja bataadi püreesupp. Tulemuseks oli kreemine, maitserikas ning toekas eine, mis täitis nii kõhud kui viis alla ka keeled. Loe edasi ja proovi järgi!

Kreemine porru ja bataadi püreesupp

Kokkamine ei pea olema raske ning peaks olema ligipääsetav kõigile. Seetõttu eelistame me alati retsepte, mida saab teha suurema vaevata ning käepäraste vahenditega. Kuumaõhu fritüür, köögikombain ning hakklihamasin on asjad, mida ei leidu igas majapidamises. Maitsvaid ning tervislikke roogasid annab teha ka ilma uhke köögitehnikata ning antud porru ja bataadi supp on tõestus selleks! Selle maitserikka püreesupi jaoks ei lähe vaja muud kui saumiksrit - selle puudumisel ajab asja ära ka blender. Ning arvatavasti seisavad sul enamik vajaminevatest koostisosadest juba kapis!

Porrulaugu ja bataadi kombinatsioon annab mõnusalt maheda kuid siiski põneva maitse, mida saavad nautida nii valivad sööjad kui uute maitsete nautijad. Need kes vürtsi armastavad, saavad seda maitse järgi supile lisada punase pipra helvestega. Mis veelgi parem, see kreemine porru-bataadi supp on naturaalselt taimne ning ka gluteenivaba! See tähendab, et seda saavad nautida kõik olenemata eluviisist!

Antud kogused on mõeldud 4 serveeringu jaoks. Kui kõike ei jõua korraga ära tarbida, hoiusta ülejääke külmkapis ning sa ei pea järgmise päeva lõunasöögi pärast muretsema. Võta kasutusele mikrolaineahi või pliit ning soojenda supp üles.

Koostisosad:

  • 1 suur porrulauk (umbes 3 klaasi viilutatud porrulauku)
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 näpuotsatäis punase pipra helbeid (valikuline)
  • 650g bataati (umbes 1 suur või 2 keskmist bataati)
  • 3 klaasi köögiviljapuljongit
  • 1 tl kurkumipulbrit (valikuline)
  • Näpuotsatäis soola ja pipart 
  • 2 spl värsket peterselli
  • 1 tl kõrvitsaseemneid

Valmistamine

  1. Valmista koostisosad ette. Lõika porru õhukesteks viiludeks ning eemalda sitked rohelised osad. Loputa saadud porru viilud korralikult. Haki küüslauguküüned. Koori bataat ja lõika see mõne cm suurusteks kuubikuteks.
  2. Keeda supp. Kuumuta suuremas supipotis oliiviõli. Lisa sisse viilutatud porrulauk, hakitud küüslauk ja punase pipra helbed (valikuline, soovitame vürtsi sõpradele). Prae keskmisel kuumusel 10 minutit - sega tihti. Porru praadimine aitab välja tuua porru magusat maitset. Soovi korral tõsta umbes 2 supilusikatäit praetud porrut kõrvale ning kasuta hiljem serveerimisel.
  3. Lisa juurde köögiviljapuljong, tükeldatud bataat ja kurkum. Kata kaanega ja lase supil keema minna. Alanda kuumust ja lase edasi podiseda 10 minutit või kuni bataat on täielikult küpsenud.
  4. Püreesta supp saumikseri (selle puudumisel kasuta blenderit) abil kuni soovitud konsistentsi saavutamiseni. Maitsesta natukese soola ja pipraga. Kaunista värskete peterselli lehtede ja praetud porruga. Raputa peale näpuotsatäis kõrvitsaseemneid. 
  5. Naudi!

Pea meeles, et soojal suveilmal riknevad toidud tubases keskkonnas kordi kiiremalt. Isegi kui sul on kodus paigaldatud õhk vesi soojuspump, ventilaator või muu õhuringlust tagav seade, hoiusta toidud võimalusel alati külmkapis.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD