Menu

7 põnevat ja üllatavat fakti spordiennustusest

  • Kirjutas Sisuturundus

7 põnevat ja üllatavat fakti spordiennustusest. FOTO: pexels.com

Viimase kümnendi jooksul on spordiennustustes panuste tegemine nii aktiivselt levinud ja arenenud, et sellest on saanud üks maailma juhtivamaid meelelahutussektoreid. Kui oled spordifänn või aktiivne panustaja, siis siin on seitse põnevat fakti sellest populaarsest valdkonnast.

7. Pesapall on panustamiseks kõige keerulisem spordiala

Kõikide spordialade võrdluses on pesapall spordikihlvedudele panustajate hinnangul üks keerulisemaid alasid, millele panuseid teha. Peamiseks põhjuseks on nii reeglite keerukus kui täielik juhuslikkus.

Hooaja jooksul toimub 162 kõrgliiga mängu ja võitjat ette ennustada on äärmiselt ebatõenäoline. Kui tavaliselt on teistel spordialadel lihtsam ennustada, kes on favoriidid ja kes vähema tõenäosusega võitjad, siis pesapallis on ennustuste tegemine tänamatu töö.

6. Isegi parimad ennustajad kaotavad pooltel kordadel

Kui meediast võib jääda mulje, et edukad ja elukutselised spordikihlvedudega tegelejad võidavad pidevalt, siis tegelikkus on hoopis teine. Professionaalsed mängijad kaotavad 45-47% oma panustest. See tõestab, et olenemata teadmistest ja oskustest, ei ole spordiennustuses mingeid garantiisid ning kõik tulemused taanduvad teadmistele, kuid sageli ka õnnele ja juhuslikkusele.

5. Enamik ennustajaid teeb panuseid ilma igasuguse taustainfota

Eduka spordiennustuse eelduseks on mängureeglite mõistmine ja spordiala põhjalikum tundmine. Enne oma rahaga riskimist oleks mõistlik selgeks teha, millisel mängijal või võistkonnal on suurem võimalus võitmiseks.

Ometigi näitab hiljutine statistika, et enam panustajaid ei vaevu taustauuringut tegema ja panustavad oma sisetunde ajel. Huupi riskimine võib suure tõenäosusega kaasa tuua oma panuse kaotamise. Erinevate spordiennustusportaalide poolt pakutavate spordialade valikuga tutvumiseks on hea kasutusele võtta mõni spordiennustuse boonus.

4. Kõige agaramad panustajad on ameeriklased

Ameeriklaste tehtud panused on peaaegu kolmandiku võrra suuremad kui ükskõik millisest teisest riigist tehtud panused. Sissetulekute määrasid võrreldes on see arusaadav, kuna ameeriklaste palgatase on võrreldes näiteks Aasia riikidega kordades kõrgem.

3. eSpordis on kindlad favoriidid

Viimastel aastatel on nii mängijate kui panustajate seas erilist populaarsust võitnud erinevad e-spordialad ja – mängud. Huvitaval kombel on üks nendest mängudest – CS:GO – peajagu teistest üle. Selle mängu võistlusi armastavad pealtvaatajad kõige enam jälgida ja ka tulemustele panustada. 

CS:GO on väga jõudsalt esikohta hoidmas, kui asi puudutab e-spordis panuste tegemist. Teisel kohal, kuid oluliselt väiksema vaatjaskonnaga, on Dota 2 ja sellele järgnevad LoL ja Fortnite. See näitab, et YouTube´i kanalite ja mängijate populaarsus ei pruugi alati olla korrelatsioonis pealtvaatajatele piisava põnevuse tagamiseks. 

2. Tulevikuennustusi tehakse vähem

Kõige suuremad koefitsiendid on tavaliselt pikaajalistes ennustusest – näiteks enne Premium liiga mängude algust saab juba enne mängude seeria või hooaja algust ennustada liigamängude võitjat või näiteks finaalmängudes osalejaid. Selliste väga pika perspektiiviga ja ilma igasuguse sisendita ennustuste tegemine on sageli kõige põnevam ja pakub mängudele palju kaasa elamise võimalusi terve hooaja vältel.

Mänguaegseid ennustusi tehakse küll statistiliselt kõige sagedmini, kuid viimase minuti panuste koefitsiendid on kihlveokorraldaja jaoks alati turvaliselt madalad. 

Spordiennustuste käive on enam kui 400 miljardit eurot aastas 

Statista andmetel on spordiennustuste ülemaailmne käive üle 400 miljardi euro aastas ja me räägime siin ainult ametlikest andmetest. Paljudes riikides on kihlvedude korraldamine endiselt keelatud ja seda tehakse põrandaalustes kohtades, mille käivete kohta ametlikud andmed puuduvad.

Kõige suurem osa - 33% - pärineb Aasia riikide kihlveokontoritest, mis on sealsete riikide rahvaarvu arvestades loogiline. Spordiennustuse käivetele ennustatakse järgmiste aastate jooksul mitmekordset kasvu, sest inimeste jaoks on see põnev meelelahutus.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD