Menu

Aiatööriistad, mis võivad päästa sinu päeva

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Aiatööriistad, mis võivad päästa sinu päeva FOTO: pixabay

Igal aiaomanikul läheb oma hoovi ja taimede hoolitsemise jaoks vaja spetsiaalseid tööriistasid. Paljud aiatööriistad muudavad mitmed aiatööd palju kergemaks ja kiiresti teostatavamaks. Nende hulka kuulub nii survepesur, oksakäärid, niiduk kui ka muud tööriistad, millega saab peenart luua, korrastada ja taimi kasvatada. Millised on aga need aiatööriistad, milleta on keeruline hakkama saada? Oleme pannud kokku mõned soovitused, mida järgida, kui oled otsimas sobivaid aiatööriistasid. Vaata, mis on sul juba olemas ja mis tuleks juurde soetada. Laias valikus aiatööriistad saad soetada kodust lahkumata Hansaposti ja Kaup24 e-poodidest.

Aiatööriistad muru ja taimede hooldamiseks

Üks kõige enam ja aeganõudvaid aiatöid on kindlasti muru hooldamine. Iga aiaomanik teab, et see ei päädi vaid muru niitmisega, sest kauni muru saladus vajab ka kevadisi eeltöid: õhutamist, vajadusel ka külvamist. Olenevalt muidugi muru külvamise mastaapsusest võib vaja minna väga erinevaid aiatööriistasid. Väiksemateks parandustöödeks ja iga-aastasteks hooldustöödeks on vajalikud aga järgmised aiatööriistad: labidas, aiakäru, reha, aeraator. Need neli aiatööriista aitavad sul muru külvata, õhutada kui ka riisuda. Aiakäru on hea abivahend selleks, et saaksid taimejäätmed kokku koguda ja komposti viia. Järgmiseks vajad niidukit, mis aitab sul suurel muru kasvamise hooajal niita. Selleks võib olla robotniiduk, murutraktor kui ka klassikaline niiduk. 

Muru hooldamiseks vajalikud aiatööriistad on nüüd teada. Paljuski sisaldab see nimekiri ka selliseid universaalseid aiatööriistasid, mida saab kasutada ka teistel otstarvetel. Nendeks on nii aiakäru, reha kui ka labidas. Hoiusta need aiatööriistad korralikud enda aiakuuris ja haara sealt kevade saabudes, kui algavad esimesed aiatööd. 

Paljud aiaomanikud kasvatavad oma aias saaduseid toiduks kui ka silmailuks. Ükskõik, kas sa oled üks neist, kes soovib luua peamisel iluaia või eelistab kasvatada endale ise toitu, on sul vaja soetada vajalikud aiatööriistad selleks, et kõike seda teha. Me ei hakka enam korda eelnevalt nimetatud tööriistasid, sest ka neid vajad taimede hoolitsemiseks. Aga lisaks eelnevale tasub varuda ka oksakäärid, kui sinu aias on puid ja põõsaid. Rääkimata kõblast või töökinnastest, mis muudavad peenra tegemise mugavamaks. Selleks, et sa saaksid soetada kõik vajalikud aiatööriistad, mõtle läbi, milliseid aiatöid tuleb sul teha ja mida selleks vajad. Koju tasub soetada kõik aiatööriistad, mida vajad tihti, teisi saad vajadusel laenutada. Osta kas aiatööriistade komplekt või soeta tööriistad eraldiseisvalt, vastavalt sinu soovidele ja vajadustele saad vajamineva panna kokku Hansaposti ja Kaup24 abiga.

Muud aiatööriistad

Aina enam ostavad eestlased ka endale survepesuri. Survepesurid ei ole küll klassikalised aiatööriistad, aga nende mitmekülgne kasutusvõimalus teeb neist tõeliselt asendamatu abilise. Survepesuri abil saab puhtaks nii maja fassaad, kõnniteed, terrass, kasvuhoone, aiamööbel kui ka kõik sõiduvahendid sinu kodus alates jalgratastest kuni autodeni välja. Selleks, et sa saaksid enda kuuri soetada kõik aiatööriistad, mida päriselt vajad, soovitame siiski mõelda kõikidele vajalikele aiatöödele, mida sul tuleb teha. Kui sa oled alles aia planeerimise algusjärgus, vii see lõpuni ja vastavalt sinu aia iseloomule ja taimedele saad paika panna hooajalised tööd. 

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD