Menu

Sise- ja välistingimustes kasutatavad soojuskiirgurid

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Sise- ja välistingimustes kasutatavad soojuskiirgurid

Paljud majaomanikud soovivad endale soetada soojuskiirguri, mida oleks võimalik täiendava soojuse kasutamiseks kasutada nii terrassil kui ka tubastes tingimustes. Kuigi on olemas soojuskiirgurid, mis sobivad nii sise- kui ka välistingimustes kasutamiseks, on see siiski üldjuhul erand, mitte reegel. Näiteks gaasisoojendid sobivad praktiliselt eranditult vaid välitingimustes ja terrassil kasutamiseks.

Ainus erand sellest reeglist on elektril töötavad terrassisoojendid. Elektromagnetilise kiirguse lai spekter teeb infrapuna soojuskiirguritest ühed kõige mitmekülgsemad saadaolevad kütteseadmed. Skaala ühes otsas suudavad nad tekitada isegi tibude inkubaatorite jaoks piisavalt õrna kiirgavat soojust ja teises otsas on nad võimelised tekitama jõulist soojust, mis hoiab sind õues soojana ja hubaselt. 

Infrapunakiirguse eraldumine on infrapunal toimiva sooojuskiirguri suurim eelis, sest piirid puuduvad ja paljud sellised kütteseadmed töötavad erinevates kohtades. Isegi neid tooteid, mis kuuluvad terrassisoojendite alla, võib endiselt kasutada siseruumides, kuid nagu kõikide asjadega elus, sõltub kõik täpsematest asjaoludest.

Milliseid välissoojendeid võib siseruumides kasutada?

Elektrilised terrassisoojendid on tegelikult ühed ainsatest välissoojenditest, mida võib siseruumides kasutada. Gaasisoojendid toovad endaga kaasa terve hulga võimalikke ohte, eriti nende kütuseallika tõttu, seega on elektrisoojendid sisetingimuste seisukohast palju paremad. 

Võib arvata, et oma oranži ja tugeva kiirguse tõttu ei saa terrassisoojendeid siseruumides kasutada, kuid tegelikult on palju ruume, kus need soojustamiseks hoopis mugavat lahendust pakuvad. Tavaliselt on need kohad, kus on kõige vähem kodust interjööri, nagu kuurid ja laod, või vähem isoleeritud kinnisvara laiendused, nagu garaažid ja talveaiad. 

Nende ruumide kütmine tavapäraste meetoditega võib olla keeruline, kuna need on nii suured ja nii altid soojuskadudele. Soojus võib hajuda ukseraamide alt või õue põgeneda läbi akende ümber olevate pilude, vähendades kiiresti sinu tavaliselt siseruumides kasutavate seadmete poolt tekitatud soojushulka. 

Terrassisoojenditega seda probleemi ei ole, kuna need on mõeldud välitingimustes soojustamiseks. Nende tekitatavat kiirgussoojust ei ole võimalik täielikult laiali puhuda või ruumis hajutada, sest nende välissoojendite tekitatav soojus on suunatud täpselt sinna, kus seda kõige rohkem vaja on.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD