Menu

Puust ja punaseks: millised aknakatted valida

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Puust ja punaseks: millised aknakatted valida FOTO: pixabay

Aknakatted, nii erinevad rulood kui ka kardinad, loovad ruumist selle, mis see on. Need on olulised nii õdusa tunde loomiseks kui ka praktilisel eesmärgil. Aga millised on siiski need õiged aknakatted erinevatesse ruumidesse ja kuidas valida? Kui sind ootab kodu sisustamine ees, siis jätka lugemist, sest oleme lihtsas keeles pannud kokku juhendi, kuidas valida ideaalsed aknakatted.

Mis on voldikkardinad?

Alustame erinevate aknakatete tutvustamist voldikkardinatest. Nii nagu ka nimi ütleb, on voldikkardinad aknakatted, mis on kokku volditud. Neid võib olla erinevas stiilis, kuid kõige populaarsemad on sellised voldikkardinad, mis kinnitatakse aknaraamile ja millega saab katta kogu aknapinna. Seetõttu sobivad need hästi näiteks kodukontorisse, lastetuppa, garderoobi, sauna eesruumi või kasvõi vannituppa. Niisketesse ruumidesse on võimalik valida voldikkardinad, mis on valmistatud sellest materjalist, mis sobivad ruumi, kus on keskmisest rohkem niiskust. 

Voldikkardinad võetakse tavaliselt kasutusele ennekõike praktilisest eesmärgist, et varjata aknast sisse vaatamist või piirata päikese paistmist tuppa. Aga see ei tähenda, et need ei ole ilusad, vastupidi, voldikkardinaid on võimalik valida erinevast stiilist ja värvivalikust. Samuti saab neid kombineerida tavaliste külgkardinatega, mis on väga heaks lahenduseks näiteks lastetuppa kui ka kodukontorisse. Nii on täidetud praktiline eesmärk kui ka külgkardinatega loodud mõnus ja ilus interjöör. 

Voldikkardinate heaks alternatiiviks võib olla klassikaline ruloo või hoopiski rooma kardinad. Siinkohal lähtu nii interjöörist kui ka enda personaalsest maitsest.

Mis on külgkardinad ja kuhu need sobivad?

Külgkardinad on enamlevinud valikuks elutuppa kui ka magamistuppa. Need võivad olla valmistatud erinevatest materjalidest, näiteks puuvillast, linast või sünteetilistest materjalidest. Olenevalt kardina paksusest ja materjalist, saab neid kasutada erinevatel aastaaegadel. Paksemad külgkardinad on ideaalseks sügis-talviseks perioodiks, kevade ja suve saabudes, kui soov on lasta rohkem päikest elutuppa, võib need vahetada kergemate linasest kardinate vastu. 

Magamistuppa on soovitatav valida piisavalt laiad ja pimendavad külgkardinad, et takistada päikese või tänavavalgustuse sisse paistmist. See on oluline hea une kvaliteedi tagamiseks. 

Oluline on veenduda, et kui kardinad tõmmata ette, oleksid need piisavalt laiad, et katta kogu aken, muidu ei ole neist piisavalt palju abi. 

Kuidas valida aknakatted?

Pane kirja, millistesse ruumidesse kardinaid või ruloosid vajad. Mõtle, milline on nende eesmärk, kas pigem dekoratiivne või praktiline. Praktilistel eesmärkidel kaalu ruloode, voldikkardinate jms aknakatete valikut. Õdususe loomiseks on aga ideaalsed külgkardinad

Mõõda aknad ja lae kõrgus ning leia sobivad kardinad ja rulood igasse ruumi. Arvesta värvivalikul kogu interjööriga ning eelista toone, mis istuvad värvidega, mis on juba interjööris kasutatud. Laias valikus voldikkardinad ja teised aknakatted saad valida välja Hansapostist ja Kaup24-st. 

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD