Menu

Kodust töötamine: meetodid, et jääda produktiivseks

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Kodust töötamine: meetodid, et jääda produktiivseks

Mõne inimese jaoks on kodus töötamine tavaline praktika, kuid nende jaoks, kes ei ole seda varem teinud, võib see olla üsna keeruline.

Kodust töötamist võivad varjutada tehnoloogilised probleemid (nagu Interneti-tõrked), kodune keskkond, mis on täis stiimuleid või muul viisil ebasõbralik või ärritav, vähene sotsialiseerumine, edasilükkamine, keskendumisraskused või päeva planeerimine. Lisaks sellele tunnevad mõned inimesed COVID-19 pandeemia kontekstis olukorra tõttu täiendavat ärevust või pinget, mis võib muuta ülemineku kodus töötamisele veelgi keerulisemaks.

Lihtsad viisid, kuidas kodus töötades produktiivseks jääda

Sageli on kodune keskkond seotud puhkuse, lõõgastumise ja rahuga. Kuid mõnikord tuleb olukorda lihtsamalt vaatama ja kõik muutub palju kergemaks. 

Kõigepealt on oluline luua kodus tööruum. Kuigi voodis töötamine võib tunduda romantiliselt, on see sageli tõeline tootlikkuse vaenlane, kuna lamavas asendis puhkav keha saadab ajule vastavaid signaale.

Kui võimalik, on kõige parem töötada neutraalses ja vaikses ruumis (mitte magamistoas või köögis), oma töölaua taga. Ärge jätke taustale televiisorit ega muid vahendeid, mis tekitavad kõrvalist ja häirivat heli või pilti.

Kui te ei ela üksi, paluge oma kaaslastel teid tööajal mitte häirida ja mitte teha teistes ruumides müra. Loomulikult ei pruugi seda alati olla lihtne teha, seega tasub arvesse võtta individuaalseid olukordi. Võib-olla aitavad sel juhul kõrvatropid või vaikne, meditatiivne muusika kõrvaklappide kaudu?

Miks kalendermärkmikku kasutada?

Paljud aktiivsed inimesed ei kujuta oma igapäevast rutiini ette ilma kalendermärkmikuta, kuhu nad kirjutavad üles oma igapäevased, iganädalased või igakuised ülesanded. See kehtib eriti töökohtade puhul, mis nõuavad, et teeksite erinevaid ülesandeid ja kohtuksite erinevate inimestega.

Kalendermärkmik on suureks abiks neile, kes tahavad olla järjekindlad oma eesmärkide saavutamisel, hoida kokkuleppeid meeles ja püsida oma tööga kursis. Mitte ilmaasjata ei ole õpetajaraamat enamiku õpetajate jaoks asendamatu abivahend.

Töökalender, mis loetleb päeva tööd ette, on samuti suurepärane stiimul: iga kord, kui me täidame mingi ülesande ja märgistame selle plussiga või ristiga, tõstame oma enesehinnangut ja suurendame oma produktiivsust. Kui me näeme selgelt, milliseid tulemusi me oleme saavutanud, siis saame jõudu, et saavutada veelgi rohkem. Kalendermärkmikke soovitame valida FORMADORE e-poest.

Kui töö- ja eraelu on "ühe katuse all"

Nende jaoks, kes töötavad kodus, on üks peamisi väljakutseid töö- ja eraelu tasakaalustamine. Võib olla väga raske säilitada tasakaalu, kui meil on karantiiniperioodi jooksul piiratud hulk tegevusi ja kui me oleme kogu päeva kodus, kus tunneme end väsinuna ja kurnatuna.

Veelgi enam, paljudel inimestel on probleeme suhetes oma perekonnaga või nad peavad pidevat kohalolekut masendavaks. Seepärast ongi nii oluline leida aega enda jaoks, olgu selleks siis jalutuskäik metsas, meditatsioon või vaikne taganemine välismaailmast, et korrastada maja.

Kui päevatöö on tehtud, on hea mõte eemalduda kõigist tehnoloogilistest vahenditest ja võtta aega puhkamiseks. Lugege raamatuid, tehke süüa, suhelge lähedastega. Tasub meeles pidada, et kodus töötades on parim viis pärast tööd lõõgastumiseks jalutuskäik looduses, värskes õhus või viibimine mõnes väljaspool kodu asuvas ruumis.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD