Menu

Kuidas valida säästlik ja vastupidav pesumasin ja nõudepesumasin?

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Kuidas valida säästlik ja vastupidav pesumasin ja nõudepesumasin? FOTO: https:pexels.com

Pole liiast öeldud, et just pesumasinad ja nõudepesumasinad on ühed kõige suuremad abilised kodus. Ilma nende kahe kodumasinata ei kujuta paljud majapidamistoimetusi ettegi. Kuidas valida välja pesumasin ja nõudepesumasin, mis on vee-, energiasäästlik, vastupidav ja hea hinnaga? Räägime lähemalt, mida valimisel silmas pidada.

Mida arvestada kodumasinate valimisel?

Kodumasinate valik on äärmiselt suur. Valida saab kõiksuguste kaubamärkide, suuruste ja funktsioonide vahel. Rääkimata erinevatest hinnaklassidest, mille määravad kõik eelnevalt välja toodud näitajad. Seetõttu pole imekspandav, et koduseadmete valik teeb silme eest kirjuks ja õige valimine muutub keeruliseks. Usume, et meie järgimiste soovituste põhjal muutub koduelektroonika leidmine lihtsamaks. Tutvu soovitustega ja leia kodutehnika Kaup24 ja Hansaposti suurest tootevalikust!

1. Ükskõik, kas selleks on säästlik nõudepesumasin või külmik, mida osta soovid, siis alustada tuleb sellest, mida seadmelt ootad. See tähendab seda, et mõelda tuleks läbi kõikvõimalikud funktsioonid, mida pead vajalikuks. Tuues näiteks nõudepesumasina, siis selleks võib olla nii taimeri funktsioon, kuivatusrežiim kui ka mitmed teised programmid, mis muudavad nõudepesu sinu ootustele vastavaks.

2. Sellele järgnevalt uuri, millised on nendele soovidele vastavad pesumasinad, nõudepesumasinad või teised koduseadmed. Turuuuringut tehes saad teada, milliseks kujuneb umbkaudne maksumus ja millised on mudelid, mille vahelt edasist otsust langetada.

3. Kolmandaks sammuks on tehniliste näitajatega kurssi viimine: siia alla kuuluvad nii seadme mõõdud kui ka selle sobivus sinu köögimööbli juurde, energiaklass kui ka müratase jpm. Eelista alati energiasäästlikke seadmeid, millel on kõrgem energiamärgis.

Parim seade nõude pesemiseks või mõneks teisteks kodutööks ei ole puhtalt see, mis disaini või funktsioonide poolest meeldib, vaid see, mis sobib ka oma suuruse ja hinnaklassi poolest. Võttes arvesse kõiki neid aspekte, saab valida välja koduelektroonika, mis sobib sulle kõige paremini.

Millised on säästlikud pesumasinad?

Säästliku pesumasina leidmiseks järgi järgmisi nõuandeid:

1. Pesumasina mahutavus: see algab umbes 3 kg ja ulatub kuni 10 kg. Mida väiksemat kogust korraga pesed, seda väiksema mahutavusega võib pesumasin olla. Mõtle, milline on sinu pesukogus, mida siiani oled korraga pesnud.

2. Energiaklass - eelista alati seadmeid, mis on parema energiaklassiga kui C.

3. Tsentrifuugist sõltub see, kui kuivaks on võimalik pesu saada. Seda määratakse pöörete arvus, mis enamikel masinatel peaks jääma umbes 600 kuni 1200 pöördeni.

4. Müratase on oluline juhul, kui pesumasin asub magamisruumide lähedal ja eelistad seda ööseks tööle panna. Vaiksemate pesumasinate müratase jääb alla umbes 50 dB.

5. Pesuprogrammid - mõtle, millised on sinu jaoks olulised ja vali vastavalt sellele parim pesumasin.

Milline on parim nõudepesumasin?

1. Arvesta oma pere suurust ja seda kui tihti nõusid pesed. Väiksemasse peresse vali 45 cm ja suuremasse 60 cm laiune nõudepesumasin, et mahutada ära kõik päeva jooksul tekkivad mustad nõud.

2. Kas integreeritav või tavaline nõudepesumasin? Kui soovi, et see oleks osa kogu sinu köögimööblist, siis vali integreeritav nõudepesumasin, sest see on loodud mööbli sisse panekuks. Muudel juhtudel võta kasutusele nö klassikaline seade.

3. Müratase ja energiaklass: kui eelistad, et koduelektroonika ei teeks valju häält, siis vali seade, mille müra ei ületa palju 50 dB. Energiaklassi puhul kehtib sama, mis ka pesumasinat valides, mida kõrgem, seda parem, aga minimaalselt C.

4. Erinevad funktsioonid: kuivatusrežiimid ja muud. Kõrgemast hinnaklassist seadmetel on üldjuhul rohkem programme. Mõtle, kas vajad neid kõiki või millised on sinu jaoks olulised.

Olenemata koduseadmest, kogu elektroonika eest tuleb kanda hoolt vastavalt tootja poolsetele soovitustele. Kasuta kindlasti nõudepesumasinas ja pesumasinas kvaliteetseid pesuvahendeid ja teosta regulaarset hooldust. Selleks vajalikke vahendeid osta alati nutikalt: tutvu heade hindadega kliendilehtesid kasutades ja varu pesuvahendeid ette. 

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD