Menu

.      

Õiguskantsler esitas teabenõude Võru Chicago baari kohta

FOTO: https://maps.google.eeVõrus eelmisel aastal avatud Chicago baari kohta esitas õiguskantsler teabenõude Võru linnavalitsusele ja politseijaoskonnale, kuna kohalik elanik tundis muret öörahu ja avaliku korra tagamise pärast linnas.

Murelik kodanik palus õiguskantsleril kontrollida, kas avalik võim on taganud tema õiguste ja vabaduste piisava kaitsmise, kuna nii tema kui teised ümberkaudsete majade elanikud on pöördunud korduvalt Võru linnavalitsuse poole palvetega baar avaliku korra pidevate rikkumiste tõttu sulgeda või selle tegevusele piiranguid seada, kuid pöördumised on seni jäänud vastuseta või pole probleemidele seni lahendust leitud.

Õiguskantsler otsustas avalduse menetlusse võtta ning pöördus asjas selgituste saamiseks Võru linnavalitsuse poole. Samas leidis õiguskantsler, et avaldaja väidete ja muude asjaolude hindamiseks on oluline saada seisukoht ka Võru politseijaoskonnalt.

Kohalik elanik kirjeldas avalduses õiguskantslerile, et Chicago baari külastajad tekitavad öisel ajal ohtralt lärmi ka väljaspool baari siseruume - on joobes inimeste räuskamine, autodega tuuritamine ja kiiruskatsed, autoraadiote täiel helitugevusel mängimine ja muud taolist.

Samuti on nii baari lahtiolekuajal kui ka sellele eelneval ja järgneval ajal häiritud üldine turvalisus ja üldistest käitumisnormidest kinnipidamine ümbritseval territooriumil.

Avaldaja väitel on lokaali külastajad agressiivsed, nende vahel toimuvad kaklused, kaasas kantakse relvi või relvana kasutatavaid esemeid, urineeritakse kohta valimata, viibitakse tänaval alasti ning lõhutakse läheduses elavate inimeste vara ja kahjustatakse pargitud sõidukeid.

Õiguskantsler ootab Võru linnavalitsuselt ja politseijaoskonnalt selgitusi hiljemalt 20. juuniks.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD