Menu

.      

Kuidas sotsiaaldemokraadid Võru linnas ettevõtluse arengut takistavad

Foto: Võrumaa TeatajaKuigi Võrumaal on tööpuudus suur ja üheks Võru linna arengukava tegevuseesmärgiks on ettevõtlust soodustava infrastruktuuri arendamine, ei soodusta linnavalitsuse tegevus uute töökohtade loomist.

Alates jaanuarist on toimunud läbirääkimised Türi linnas tegevust alustanud Päikese Kebabi omanikuga, et ettevõte laiendaks oma tegevust ka Võrru. Nõusoleku saavutamisel leiti mõistlikel tingimustel ruum ja asuti kiirsöögikohta välja ehitama. Ruumide kohandus valmis aprilliks, maiks olid olemas ka tervisekaitse, tuletõrje jt load, mis on vajalikud ühe toidukoha avamiseks. Praeguseks on peetud töövestlused nelja kohaliku inimesega, kes hetkel tööpuuduse tõttu hõivatud pole. Türilt kolis perega Võrru elama isegi Päikese Kebabi juhataja, et ettevõtte siinse tegevuskoha käivitamine ladusamalt läheks. Paraku annab linnavalitsus segaseid signaale ettevõtte tegevusloa taotluse osas – ühel päeval lubatakse, järgmisel aga mitte. Kuna Päikese Kebab asub Võrus aadressil Tartu tn 37, siis toob linnapea Anti Allas põhjuseks, et Chicago baari kõrvale pole vaja veel ühte rahva kogunemiskohta. Tegelikult on Chicago baar, arvestades ümberkaudseid elanikke, sulgenud nädalavahetuseks oma parkla ja baari sissepääs on viidud hoone küljele, mis majadevahelist lärmi oluliselt vähendab.

Esialgselt olid Päikese Kebabi lahtiolekuajad planeeritud pühapäevast neljapäevani kella 10–22 ja reedeti-laupäeviti kella 10–24. Kui see tekitas linnavalitsuse poolt vastuseisu, siis on toidukoha omanik valmis kompromissiks, et reede ja laupäeva öösel ollakse suletud ning alkoholimüügiga ei tegelda. Paraku on linnavalitsuse ja selle eestkõneleja Anti Allase poolt praeguseks leitud uus põhjus – puuduvad parkimiskohad.

Nii tekibki küsimus, mis riigis ja mis linnas me elame, kus ettevõtte alustamist ei toetata, vaid püütakse hoopis igati takistada. Seda ajal, mil tööpuudus on taas suurenemas, piirkonnast väljaränne kasvab ja ettevõtlusaktiivsus on madal. Siit soovitus rahvale: mõelge hoolikalt läbi oma eelistused europarlamendi valimistel! Oma tegevusega näitavad sotsiaaldemokraadid vähemalt Võru linna näitel, et ettevõtluse toetamine pole nende jaoks prioriteet, unustades, et vaid ettevõtlus kindlustab meie eluvajaduste rahuldamise.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD