Menu

.      

Kokkulepetest taganemise aeg

Nii nagu uus keskvalitsus taganeb varasematest kokkulepetest ja lubadustest seoses praamiäri korraldamise ja teletorni erastamisega, taganeb Võru uus linnavalitsus varasematest kokkulepetest seoses Chicago baari tegevusega.

Ühelt poolt on kokkulepetest taganemine õigustatud, sest varasema võimuliidu otsused ei pruukinud olla kõige targemad ja neis ei pruukinud otsustajad kõiki arenguid ette näha. Ses osas on lubadustest taganemine isegi lihtsam – lubadustega pole võetud suuremaid kohustusi.
Teine asi on konkreetse kokkuleppega, millega Võru linnavalitsus on andnud Chicago baarile tegutsemisloa, sellega seoses on tehtud investeeringuid ning loa äravõtmine kõigest aasta aega pärast väljaandmist tundub kummaline. Võru linnas, kust ettevõtjad pigem lahkuvad kui neid juurde tuleb, peaks iga ettevõtja olema kulla hinnaga.

Eriti kummaline on praeguses olukorras Võru linnavolikogu Keskerakonna liikmete tegevus. Möödunud aastal Chicago baarile loa andmise juures ei teinud nad selle kohta kõige vähemaidki märkusi, vastupidi, nende tegevus paistis käivat igati käsikäes Võru linnavolikogu esimehe Erki Saarmani ja linnapea Jüri Kaveriga. Nüüd aga süüdistab linnavolikogu keskerakondlasest majanduskomisjoni esimees Toomas Paur Chicago baarile tegevusloa andmises eelmist linnavõimu. Kui Paur baari vastu sõna ei võtnud, teda polnud näha ka plakatitega linnavalitsuse maja juures protesteerimas, siis pole tal nüüd alust eelmist linnavõimu süüdistada. Veelgi enam, Paur on Chicago baariga olnud ise otsapidi seotud, sest Keskerakond rajas oma kontori möödunud aastal Chicago baariga samasse majja. Paur kahjuks teise silmas pindu näeb, aga enda silmas palki ei näe.

Kuivõrd Paur ja tema kolleegid tegid möödunud aastal apsaka, et sellise baari lasid Võru linnas keset elumaju avada, siis oleks ilus lasta see eksimus Keskerakonnal kinni maksta. See oleks õilis tegu nii Võru linna kui ka erakonna seisukohalt ning tooks erakonnale hääli nii Võru maakonnast kui mujalt Kagu-Eestist.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD