Menu

.      

Võru linnavalitsus sai õiguskantslerilt Chicago baari pärast pragada

Chicago baar endises Avangardi kino majas Võru linnas Tartu tänaval on peale selle avamist kaks aastat tagasi olnud liigse lärmakuse tõttu pinnuks silmas kohalikele elanikele.   Foto: Võrumaa TeatajaKIRI LINNAVALITSUSELE • Lähtuvalt Võru linnaelanike kaebustest saatis õiguskantsler detsembri algul Võru linnavalitsusele kirja koos soovitusega oma tegevuses õiguspärasuse järgimiseks.

„Analüüsinud avalduses ja teabe nõudmise vastustes sisalduvat ning asjakohaseid õigusakte, olen seisukohal, et Võru linnavalitsuse tegevus avaliku korra ja öörahu tagamisel vesipiibukohviku-baari Chicago lähipiirkonnas enne 11. juunit 2014 ei ole olnud kooskõlas õiguspärasuse ja hea halduse tavaga,” kirjutab õiguskantsler Indrek Teder linnavalitsusele saadetud kirjas, „soovitan linnavalitsusel tulevikus tegeleda aktiivsemalt avaliku korra ja öörahu tagamist puudutavate küsimuste lahendamisega ning vastata nõuetekohaselt avaldajate vastavasisulistele pöördumistele.”

Ühtlasi soovitas õiguskantsler Võru linnavalitsusel koostöös Võru politseijaoskonna ja muude korrakaitseorganitega tulevikus perioodiliselt hinnata olukorda vesipiibukohviku-baari Chicago tegevuspiirkonnas ning rakendada vajadusel täiendavaid ja/või efektiivsemaid meetmeid avaliku korra ja öörahu tagamiseks. Samuti palus ta kontrollida, et ettevõtja tegevusele seatud piiranguid ka reaalselt järgitakse.

Õiguskantsler on kuu aega tagasi Võru linnavalitsusele saadetud kirjas päris korralikult nuhelnud linnavalitsust tegematajätmiste eest Chicago baari ümber toimuvaga seoses, seda eriti perioodil enne eelmise aasta 11. juunit. Kuidas linnavalitsus seda asja kommenteerib? Miks ei suudetud tagada avalikku korda ja öörahu? Mida on kavas edaspidi ette võtta avaliku korra ja öörahu tagamiseks?

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD