Menu

.      

Tohuvabohu Chicago baari ümber

Chicago baari juhtiv Gert Goršanov (vasakult teine) kinnitas teisipäeval linnavalitsuse esindajatele (paremalt: linnapea Anti Allas ja abilinnapea Kalev Ilves), et läheb asjaga kohtusse. „Olen kümme aastat tegelenud profispordiga ja tean, et iga väikese asja pärast alla ei anta,” lausus rammumees.  Foto: ANDREI JAVNAŠAN

SEGADIK • Võru linnavalitsus peatas Chicago baari haldava firma ja sellega seotud Gert Goršanovi majandustegevuse aadressil Tartu tn 37. Goršanovi sõnul lähtub otsus aga isiklikest motiividest. Ta kinnitab, et tegeleb asjaga edasi kohtus. Baari tegevus on edasi toimunud erapidude nime all.

Linnapea Anti Allase sõnul lähtus linnavalitsus oma eelmisel nädalal tehtud otsuse tegemisel päästeameti ettekirjutusest ja sellest, et hoone omanik muutis hiljuti hoone sihtotstarvet. „Küsimus on seega puhtalt faktides ja mitte isiklikes emotsioonides,” ütles Allas.

Päästeamet käis Võru abilinnapea Kalev Ilvese teatel hiljuti maja kontrollimas ja tuvastas üksjagu puudusi. Ettekirjutuses nimetati tema sõnul näiteks vajakajäämisi tuleohutussignalisatsiooni ja evakuatsiooninõuete täitmise osas, samuti on küttekolle vastuolus tuleohutusseadusega jne.

Chicago omanik kahtlustab kokkumängu

Linnavalitsus muutis omaniku ettepanekul ka hoone kasutusloa otstarvet, misjärel tohib majas edaspidi tegeleda ainult jaekaubandusega. Sihtotstarbe muutmise järel ei tohi baari haldav OÜ Escobar Ilvese sõnul enam alkoholi müümise või toitlustusega tegeleda.

„Praegune olukord tundub mulle kokkumängu moodi,” ütles seevastu Goršanov. „On ju imelik, et kord päästeameti välja antud load üleöö ümber tehakse ja enam ei kehti.” Vastasseis sai tema väitel alguse baari ümberkaudsetele elanikele linnapea antud valimislubadusest Chicago sulgeda. „Nende eesmärk on meid kahjutuks teha,” rääkis Goršanov.

Allas kinnitab, et linnavalitsusele on tõesti laekunud lugematu arv pöördumisi ja kaebusi baari läheduses asuvate elumajade elanikelt. „Tavakodanikud küsivad pidevalt, kuidas saavad seadusele mitte kuuletuvad inimesed ikka veel tegijad olla,” lausus Allas

Võitlus uksel asuvate siltidega

Chicago uksel asub baari haldajate paigaldatud silt „Erapidu”. Sinnasamasse uksele on linnavalitsus Ilvese sõnul omakorda korduvalt proovinud kinnitada teadet baari tegevuse peatamise kohta, ja selle kohta, et baaris viibimine on inimestele tuleohutuseeskirjade mittekinnipidamise tõttu ohtlik. Baari esindajad on sildi aga Ilvese sõnul jällegi eemaldanud.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD