Menu

.      

Alates juulist saab tänaval juua

Chicago baari hoone Võru linnas Tartu tänaval. Uus alkoholi tarbimise kord võib leevendada baari ümbruses elavate inimeste olukorda.   Foto: Võrumaa TeatajaSEADUSEMUUDATUS • Neil, kes soovivad iga hinna eest tänavale jooma minna, tasub veel mõned päevad oodata – alates 1. juulist on võimalik kõigil vabalt tänaval alkoholi tarbida.

Juulist taastub aastatetagune vana kord, mille järgi on lubatud tänaval vabalt õlut ja isegi kangemaid napse tarbida. Juulis jõustuva korrakaitseseaduse järgi piirangud avalikus kohas alkoholi tarbimisele lõdvenevad ja avalikus kohas alkoholi tarbimine iseenesest ei ole enam seadusrikkumine.

Juulist jõustuv kord tähendab, et külamehed, kes tahavad poe juures õlut libistada, saavad seda teha ilma hirmuta, et neid võidaks trahvida või arestimajja viia.

Ühtlasi peaks uus kord kergendama tuntud Võru linna joomisasutuste, näiteks Tartu tänaval asuva Chicago baari ümbruse elanike olukorda, sest tänaval joomise lubamine hajutab alkoholisõprade tegevuse linna peale laiali. Enam ei pea napsitamiseks selleks ette nähtud kohtade ümber kogunema – alates juulist saab soovi korral osta poest enne kella 22 paar kasti õlut ja seda öö läbi pargipingil muretult kulistada.

Chicago baari pidaja Gert Goršanov ütles, et ei oska veel midagi kommenteerida, kuna praegu on linnavalitsusega pooleli läbirääkimised seoses baari lahtiolekuajaga.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD