Menu

.      

Eesti aitab Süüria konfliktis kannatanuid 50.000 euroga

Eesti aitab Süüria konfliktis kannatanuid 50.000 euroga

Välisministeerium abistab Süüria kriisis kannatanuid ÜRO Süüria hädaabi sihtfondi kaudu 50.000 euroga.

ÜRO humanitaarabi koordinaator kutsus 29. märtsil üles kõiki doonoreid panustama vastloodud Süüria hädaabi sihtfondi, mille rahalised vahendid suunatakse abi andmiseks nii ÜRO allorganisatsioonide kui partnerorganisatsioonide kaudu Süüriasse, kui julgeolekuolukord seda võimaldab, teatas välisministeeriumi pressitalitus BNS-ile.

Praegu on Süüria valitsus võimaldanud igapäevaselt kahetunnist nii-öelda humanitaarpausi abi kohaletoimetamiseks ning haavatute evakueerimiseks. Esimene abisaadetis toidu- ja hügieenitarvetega jõudis 2000 abivajajani 28. märtsil.

Esmased abivajajad on haavatud, ümberasunud, neid ülapidavad perekonnad ning inimesed, kel puudub otsene ligipääs toidule ja igapäevastele teenustele. Kõige rohkem vajatakse praegu toitu ja esmaseid majapidamistarbeid, arstiabi ning psühholoogilist nõustamist. Samuti on oluline jätkata laste harimisega ja inimeste kaitsega.

ÜRO andmetel on Süürias tänaseks konflikti tagajärjel hukkunud ligi 11.000 inimest. Naaberriikidesse Türki, Liibanoni ja Jordaaniasse on põgenenud 44.000 süürlast ning riigisiseselt vajab humanitaarabi kuni miljon inimest. Süüria valitsus on nõustunud koostöös Süüria Punase Poolkuuga edastama abi kannatanutele.

bns

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD