Menu

.      

Eesti toetab Türki põgenenud Süüria põgenikke 70 000 euroga

vtEesti aitab Rahvusvahelise Punase Risti Föderatsiooni kaudu leevendada Türki põgenenud Süüria pagulaste olukorda 70 000 euroga.

Välisministeeriumi teatel kannatavad 2011. aasta kevadest väldanud Süüria kriisis kõige enam just kohalikud inimesed. „Riigis valitseva kriisi tõttu vajab 2,5 miljonit süürlast humanitaarabi ja 3 miljonit inimest kannatab toidupuuduse all. Sisepõgenike arv Süürias on tõusnud 1,2 miljonini ning naaberriikidest otsib abi pea 400 000 Süüria pagulast,“ teatas välisminister Urmas Paet ja lisas, et ÜRO hinnangul võib selle aasta lõpuks Süüriast sõja eest naaberriikidesse põgenenute arv tõusta 710 000 inimeseni.

Türki on välisministri sõnul põgenenud juba üle 110 000 süürlase ja praeguseks on Türgis 14 Süüria pagulaslaagrit ning pagulaste arv üha kasvab. „Põgenikud vajavad vett, toitu ja peavarju ning neile tuleb tagada sanitaar- ja pesemistingimused. Samuti on vaja pagulastele kindlustada muu eluks vajalik nagu haridus, tervishoid, sotsiaalne- ja psühholoogiline abi,“ ütles Paet. „Seoses läheneva talvega kasvavad humanitaarabi vajadused laagrites veelgi ja seetõttu otsustas Eesti tulla vastu Türgi palvele ning anda oma panus Türgi Punase Poolkuu tegevuse toetuseks,“ lisas ta.

Välisministeerium toetab Süüria põgenikke Türgis 70 000 euroga. Lisaks on Eesti sellel aastal toetanud 50 000 euroga ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroo Süüria hädaabi sihtfondi, Rahvusvahelise Punase Risti Komitee kaudu 50 000 euroga Süüria sisekonfliktis kannatanuid ning ÜRO pagulaste ülemkomissari büroo UNHCR kaudu 50 000 euroga Süüria pagulasi Jordaanias.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD