Menu

.      

Võrus käib aktiivne Süüria abi kogumine

Pilt on illustratiivneAITAMINE • Võrus on käima läinud aktiivne abi kogumine Süüria põgenikele, kes elavad Türgis Istanbuli põgenikelaagris.


Karin Martinson, kes on ise Eesti moslemite kogukonna liige, ütles, et Võrus kogutakse abi taluturu peal kosmeetika- ja parfümeeriapoe juures. Sealt läks neljapäeva õhtul autoga minema kaupa kolmandiku kaubiku jagu ja kogumine kestab edasi.


„Huvi annetada on väga suur,” kirjeldas Martinson olukorda Võrus, „huvi on tundnud Parksepa keskkool, eraisikud ja kasutatud riiete poed.” Tema sõnul on laagris kõigest puudus, näiteks on piltidelt näha lapsi ilma jalanõudeta. Lisaks riietele kogutakse tekke ja patju. Abi on väga vaja, sest laagris on ainuüksi lapsi 40 000 jagu ja neid tuleb kogu aeg juurde. „Kui me ise peaksime põgenema, siis on hea, kui aidatakse,” ütles Karin Martinson.


Süüria poliitilise olukorra kohta ütles Martinson, et riiki pole õige sõjaliselt rünnata. „Minu arvamus on, et teiste riikide siseasjadesse pole mõtet oma nokka toppida,” märkis ta, „ei USA-l ega Venemaal.”


Septembri lõpus peaks minema Eestist Süüria põgenikele appi Jaana Aishah. Lisaks riietele kogutakse raha abi saatmiseks Tallinnast Istanbuli. Eilse seisuga oli raha kogunenud 1797 eurot, kokku on vaja konteineri rendi ja transpordi jaoks 2500 eurot. Raha saab kanda Kultuurikeskus Iqra MTÜ arvele nr 10220214944227 selgitusega Süüria.


Jaana ütles olukorda laagris kommenteerides, et olukord on trööstitu, kuna inimesed elavad enamuses telkides ja napib riideid. Peagi on talv ukse ees ja talved on seal külmad nagu siingi, see on ka põhjus, miks pannakse rõhku just soojadele riietele, jalanõudele, tekkidele ja patjadele. Vajatakse lasteriideid, mänguasju ja raamatuid.


Rohkem on abi kohta infot veebis aadressil www.help-syria.eu.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD