Menu

.      

Eesti toetab Süüria laste haridustee jätkamist 100 000 euroga

Pilt on illustratiivneVälisministeerium eraldas ÜRO Lastefondi UNICEF kaudu 100 000 eurot Liibanoni põgenenud Süüria laste haridustee jätkamiseks.

Eesti lubas jaanuari lõpus Kuveidis toimunud rahvusvahelisel abikonverentsil Süüria sõjapagulaste olukorra leevendamiseks panustada kokku 300 000 eurot. Sellest 100 000 euroga Eesti toetabki UNICEF-i kaudu Süüria pagulaslaste hariduse jätkamist Liibanonis ning 100 000 eurot on Eesti ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti UNHCR kaudu juba eraldanud Süüria pagulaste toetuseks Jordaanias, teatas välisministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Süüria kriisist on mõjutatud juba neli miljonit inimest, kellest suurem osa on naised ja lapsed. Lisaks vee- ja toidunappusele ning rasketele elamistingimustele tunnevad lapsed enim puudust just mängimisest ja kooliskäimisest.  

Süüria laste hariduse jätkamise toetuseks Liibanonis vajavad ÜRO abiorganisatsioonid kokku 36 miljonit dollarit. "Seetõttu otsustas ka Eesti anda oma panuse nende laste toetamiseks," märkis välisminister Urmas Paet.

Süüria konfliktis on hukkunud üle 60 000 inimese, pagulasi on ÜRO andmetel Süüria naaberriikides Iraagis, Jordaanias, Liibanonis, Türgis ja Egiptuses kokku juba üle 775 000 ning konflikti jätkudes suureneb see arv veelgi, võides lähikuudel jõuda 1,1 miljonini. Sisepõgenike arv Süürias on tõusnud kahe miljonini.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD