Menu

.      

Mõistatuslik reostus Tamula rannas

Rannavalve-torni juurde on välja pandud ujumist keelavad  sildid. Foto: Võrumaa TeatajaJÄRVEREOSTUS • Võrus Tamula rannas lehvib nädala algusest punane lipp, mis tähendab, et suplemine on ohtlik. Tegemist on ulatusliku reostusega, mis ületab lubatud piirmäära peaaegu neli korda.

Tamula järve suplusveest läinud kolmapäeval, 17. juunil võetud proov näitas, et see sisaldab tervisele ohtlikke e. coli baktereid 3800 ühikut saja milliliitri kohta, lubatud piirmäär on tuhat ühikut. Võrdluseks: terviseameti võetud proov oli 18. mail null ja 22. mail kaks ühikut. Uues, käesoleval nädalal võetud proovis oli e. coli bakterite sisaldus veel ametlikult kinnitamata andmetel samuti alla kümne, mis tähendab, et reostus puudus.

„E. coli bakterite hulk on vees ligikaudu kolm korda lubatust suurem,” põhjendas punast lippu Tamula randa valvava turvafirma G4S Eesti kommunikatsioonispetsialist Esme Kassak. Tema väitel saadi info teisipäeva hommikul ning just seda ka punane lipp Tamula järve ääres väljendab. „Seetõttu ei ole sellises vees suplus soovitatav,” lisas Kassak.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD