Menu

.      

Võru linn andis korralduse volikogu liikme sauna liigutamiseks

Võru linnavolikogu liikme Halliki Karba saun, mis püstitati linna maale Koreli oja kaldale ehituskeeluvööndisse ilma loata.		 Foto: Võrumaa TeatajaÕIGUSEMÕISTMINE • Võru linn andis korralduse volikogu liikme Halliki Karba poolt ebaseaduslikult linna maale püstitatud sauna liigutamiseks.

„Võru linnavalitsus on teinud Halliki Karbale ettekirjutuse õigusliku aluseta ehitatud ehitise (sauna) teisaldamiseks Tallinna mnt 12 kinnistult hiljemalt 1. novembriks 2015, arvestades Koreli oja ehituskeeluala 25 meetrit,” edastas linnavalitsuse info avalike suhete spetsialist Ulis Guth.

Linnapea Anti Allas ütles Karba sauna teemat kommenteerides, et linnavalitsuse otsus näitab, et võimuliitu ei saa süüdistada kokkumängus ning asjasse suhtutakse täie karmusega. Nimelt on Karba Allase erakonnakaaslane ja võimuliidu liige.

Karba on ühtlasi esitanud taotluse selle Koreli oja äärse maa linna käest erastamiseks, kuhu ta sauna püstitas.

Asja kohta on linnapeale teinud järelpärimise volikogu IRLi fraktsiooni esimees Tarmo Piirmann, kelle väitel näeb Võru linnavolikogu opositsioon otseseid seoseid veepiirile sauna ehitamise ja Tamulas hüppeliselt kasvanud veereostuse vahel. „Reostuse põhjustamises süüdistatakse ka volikogu keskkonnakomisjoni esimeest, kes ehitas veepiirile ebaseadusliku sauna,” märkis Piirmann edastatud pressiteates.

Võru linnavolikogu IRLi fraktsioon esitas linnapea Anti Allasele arupärimise, milles küsitakse viimasel ajal toimunud Koreli oja ja Tamula järve veereostuste põhjuseid ja nende seotust ebaseadusliku ehitustegevusega. „Peame masendavalt halvaks, et inimesed, kes peaksid vastutama keskkonna puhtuse eest, ehitavad veepiirile sauna ja pesevad seal ennast,” kommenteeris arupärimise esitamist Tarmo Piirmann. Tema hinnangul on olukorras, kus sauna heitvesi juhitakse otse pinnasesse, raske pidada üllatavaks tuhandekordistunud veereostust. „Tamula suplejad ujuvad volikogu keskkonnakomisjoni esimehe saunaliste reovees,” lisas Piirmann.

Arupärimises küsitakse linnapea Anti Allaselt, kas ebaseaduslik veepiirile ehitamine ja keskkonna reostamine on nüüd igameheõigus. Samuti küsitakse linnapealt, kui kaua Sotsiaaldemokraatlik erakond ebaseadusliku sauna ehitanud Halliki Karbat volikogu keskkonnakomisjoni esimehe kohal kavatseb hoida.

Coli-bakteri näitaja suurenes sel kevadel Tamulas hüppeliselt – 20. mail võetud proovi andmetel oli järves kolibakterite hulk 100 ml vee kohta kaks (lubatud on kuni 1000), siis 17. juunil võetud proovi näit täheldas coli-bakteri sisaldust 100 ml vees 3800 ühikut. Viimane näit ületab lubatud piirnormi juba neljakordselt.

Võrumaa Teataja kirjutas juuni lõpus, kuidas linnavolikogu keskkonnakomisjoni esimees Halliki Karba on ehitanud Koreli oja kaldale linna maale ehituskeeluvööndisse ilma loata suitsusauna. Karba ütles asja kohta, et saunas kasutatav vesi voolab otse pinnasesse, aga vett ei ole palju.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD