Menu

.      

Volikogu liige rajas ilma loata linna maale suitsusauna

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Volikogu liikmele Halliki Karbale kuuluv saunamaja Koreli oja kaldal, kust vesi kinnitamata andmetel voolab otse ojja. Foto: Võrumaa TeatajaOMAVOLI ❯ Võru linnavolikogu liige ja volikogu keskkonnakomisjoni esimees Halliki Karba rajas ilma igasuguse loata oma Punga tänava kodumaja ligidale Võru linnale kuuluvale maale kaldakaitsevööndisse ligikaudu viie meetri kaugusele Koreli oja kaldast suitsusauna.

See koht on kuulus selle poolest, et samas kohas külmus 2012. aasta detsembri keskel surnuks Club Tartust ilma üleriieteta lahkunud neiu.

„See ei ole saun, vaid grillikoda,” vastas Karba reedel telefoni teel küsimusele, miks ta on võõrale maale ilma loata sauna ehitanud. „See maa on juba 2009. aastal linnavalitsuse ja maavalitsuse loaga kasutada antud, kuni saab erastada,” lisas ta. Luba tähendas Karba sõnul Koreli oja kalda hooldamist ja kasutamist.

Lisaks on Karba süvendanud Koreli oja kaldakaitsevööndis asuvat tiiki, paigaldades selle põhja geotekstiili ja purskkaevu. Keskkonnaameti info kohaselt pole sellekski luba taotletud. Kinnitamata andmetel on saunast tulev vesi suunatud otse Koreli ojja.

„Ma lööks maha, kes sellist juttu on välja ajanud!” ägestus Karba tiiki ja ojja suunatud toru puudutava jutu peale. „See peab olema üks naabritest,” jätkas linnavolikogu liige, „see tõbras on mu enda sugulane!” Karba lisas, et tegemist on puhtakujulise kadedusega selle pärast, et üks tema tütardest elab Soomes ja teine Saksamaal. „Ausõna, ma pole seda ära teeninud!” ütles Karba.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD