Menu

.      

Häirekell: iga neljas töötaja ootab võimalust lahkumiseks

  • Kirjutas BNS

Iga neljas töötaja kavatseb praeguselt töökohalt lahkuda esimesel sobival võimalusel, näitab töövahendusportaali GoWorkaBit suur töösurfi-uuring.

"Kõrgema palga kõrval seisavad töövahetuse põhipõhjuste seas veel karjääriredelil seismajäämine ja vähene professionaalne väljakutse," rõhutas GoWorkaBit'i juhataja Kristjan Vanaselja. "See on sõnum eeskätt juhtidele, sest selge karjäärimudeli ja professionaalse eneseteostuse eest vastutavad nemad."

Hõivatud eestimaalastest kuus protsenti otsib aktiivselt uut töökohta ning 18 protsenti ehk pea iga viies kavatseb vahetada töökohta esimese sobiva võimaluse avanemisel. 30 protsenti vastas, et kuigi pole kindlat otsust langetanud, on nad lähiajal töökoha vahetamist vähemalt kaalunud. Alla poole ehk 45 protsenti kinnitas, et praegu töökoha vahetamisele ei mõtle.

Kõige tõenäolisemalt vahetavad töökohta 25-34-aastased töötajad, kellest lausa kaks kolmandikku on vähemalt kaalunud lähima 12 kuu jooksul töökoha vahetamist. Kõige vähem otsivad uut tööd 65 aastased ja vanemad töötajad, neist on seda vähemalt kaalunud iga neljas töötaja.

Kolmveerand töökohavahetust kavandavatest inimestest soovib lähiaastail rohkem teenida, kuid Vanaselja kinnitusel on olulised hoopis tähtsuselt järgmised soovid. "Ligi pooled neist kinnitasid, et soovivad järgmistel aastatel töötada rohkem inimestega kes neile meeldivad, ning soovivad ka vähem tööd teha ja rohkem enda peale mõelda," rõhutas Vanaselja.
 
Tööga hõivatud inimestest 55 protsenti on vähemalt kaalunud lähiajal töökoha vahetamist, veerand on otsustanud kas lahkuda esimesel võimalusel või otsib aktiivselt uut töökohta. 
 
GoWorkaBit'i töösurfi-uuring 2019 analüüsis 2000 eestimaalase valmisolekut kaasaegsetele paindlikele töösuhetele üleminekuks.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD