Menu

.      

Töötukassa IT-õppest huvituvad eelkõige pensionärid ja venekeelsed

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Töötukassa tasuta IT-koolituste vastu on seni suurimat huvi tundnud pensionärid ja venekeelsed inimesed.

Töötukassa üleskutsele värskendada oma IT-oskusi, on nädala jooksul kõige aktiivsemalt reageerinud pensionärid ja venekeelsed inimesed. Suur on huvi olnud Tallinnas ja Harjumaal, kus paari esimese päevaga on endale karjäärinõustamiseks aja kinni pannud poolsada inimest vanuses 50 aastat ja enam, teatas töötukassa.  Just karjäärinõustaja abiga saab selgeks, milline koolitus on see õige.

Kui inimene on vähemalt 50-aastane ja tema keskmine sissetulek kuus oli eelmisel aastal alla 1291 euro, saab ta töötukassa toel lihvida oma arvutioskusi. Töötavatele inimestele pakutakse erinevaid IT-koolitusi – päris alustajatele ja ka spetsialistidele.

Töötukassa infospetsialistide sõnul on inimesed olnud julged, uuritud on koolitajate ja koolituste kohta, pensioniealised on rõõmuga valmis uuteks väljakutseteks, aktiivsemad võiksid aga olla inimesed, kes täna viiekümnendate alguses. Inimesed vanuses 50+ said koolihariduse siis, kui arvuteid polnud igapäevatöös. Tänapäeval on aga väga vähe selliseid töökohti, kus ilma arvutita hakkama saab, seega on arvutioskus tööturul konkureerimiseks hädavajalik.

Töötavaid inimesi, kes on vanuses 50 kuni pensioniiga ja kelle palk ei ületa keskmist palka, on ligikaudu 100 000. Infot koolituste kohta saab aadressilt www.töötajaõpi.ee. Lisaks on võimalik lugeda lugusid teiste inimeste õppimisest ja testida oma IT teadmisi. Koolituste kohta saab rohkem infot ka telefonilt 15501.

20 PÄEVA ENIMLOETUD