Menu

.      

Uuring: Reformierakonna toetus jätkab tõusu

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Valimiste järel on Reformierakonna populaarsus hüppeliselt tõusnud, selgub Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel Nordstati läbiviidud regulaarsest uuringust.

Kui Reformierakond tegi valimistel 28,9 toetusprotsendiga kindla võidutulemuse, siis nüüd toetab neid koguni 31,1 protsenti valijatest. Samas Keskerakonna toetus on valimistel tehtud 23,1 protsendilt kukkunud 21,3 protsend peale, mis tähendab, et vahe Reformierakonnaga on juba ligi kümme protsenti.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus püsib stabiilne - kui valimistel toetas neid 17,8 protsenti, siis nüüd on reiting 17,1 protsenti. Isamaa on läbi teinud kerge kukkumise 11,4 protsendilt 10,8-le, Sotsiaaldemokraatlik Erakond aga kerge tõusu 9,8 protsendilt 10,8-le.

Kui Eesti 200 kogus valimistel 4,4 protsenti häältest, siis Norstati uuringu järgi on see veidi tõusnud, 4,9 protsendile, mis tähendab, et erakond jääks ka praegu napilt valimiskünnise alla.

Eelmisel nädalal läbi viidud küsitlusvoorus küsiti lisaks erakondliku eelistuse küsitlusele vastajatelt, millistest erakondadest koosnev valitsus oleks nende arvates parim valitsus.

Kõige enam sooviksid inimesed valitsuses näha Reformierakonda, keda mainis 53 protsenti vastajatest. Keskerakonda mainis 47 protsenti vastajatest ning Erakonda Isamaa 40 protsenti vastajatest. Kõige vähem ehk 18 protsenti oli neid, kelle arvates peaks loodavas koalitsioonis olema EKRE.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD