Menu

.      

Riigieksamite perioodi avab eesti keele riigieksam

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Täna algava riigieksamite perioodi avab eesti keele eksam, millele on registreerunud 6970 gümnaasiumi ja kutseõppeasutuse lõpetajat. Homme toimub eesti keel teise keelena eksam, kuhu on end kirja pannud 2427 eksamitegijat. 

Eesti keele riigieksam on kaheosaline ning sellega mõõdetakse lugemis- ja kirjutamisoskust. Eksamitöös on neli varianti, millest õpilane valib ühe. Lugemisosa ülesanded tuginevad tekstidele, mis esindavad ilukirjandust, publitsistikat ja populaarteadust. Kirjutamisosas tuleb eksaminandil luua 400-sõnaline arutlev kirjand ning see pealkirjastada. Eesti keele riigieksam algab kell 10.00 ja lõppeb 16.00. Täpsem info eksami sisu kohta avaldatakse Innove kodulehel hiljemalt kl 16.

Teisipäeval, 23. aprillil toimub eesti keele teise keelena riigieksami kirjalik osa, eksami suuline osa viiakse läbi 24. ja 25. aprillil. Eksam mõõdab keeleoskust B2-tasemel ja koosneb viiest osaoskusest – kirjutamine, kuulamine, lugemine, keele struktuur ja rääkimine. Eksami kirjalik osa algab kell 10.00 ja lõpeb ligikaudu 14.30.

Eksamiperioodi alguse puhul tervitab raadios eksamitegijaid haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Ministri pöördumist saab kuulata täna, 22. aprillil kell 10 Vikerraadios ja 23. aprillil kell 10 Raadio 4-s.

Riigieksamite periood jätkub 6. mail  toimuva inglise keele eksamiga ning lõppeb 24. mail matemaatika eksamiga. Võõrkeele riigieksameid asendavad prantsuse, saksa ja vene keele rahvusvahelised eksamid toimuvad aprillist juunini. Riigieksameid teeb tänavu kokku 10 179 õpilast, kellest 8352 on gümnaasiumiõpilased, 663 gümnaasiumi varem lõpetanud ning 1164 kutseõppeasutuste õpilased.

Riigieksamite tulemused avalikustatakse hiljemalt 20. juunil infosüsteemis EIS https://eis.ekk.edu.ee  ja riigiportaalis www.eesti.ee


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD