Menu

.      

Coop Pank avab sularaha sissemaksete teenuse 138 kaupluses

  • Kirjutas BNS

Coop Pank avab teisipäeval sularaha sissemaksete teenuse 138 Coopi kaupluses.

Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink rääkis, et kuna enamik Eesti pankade kontoreid on viimastel aastatel lõpetanud sularahaga arveldamise ja sissemakse võimalustega pangaautomaate on väljaspool suuremaid linnu vähe, siis peavad kliendid täna sularaha arvele panemiseks sõitma tihti kümneid kilomeetreid.

"Lahendame selle probleemi, sest suurendame sularaha sissemakse kohtade arvu üle Eesti enam kui kaks korda," ütles Rink pressiteate vahendusel. Tema sõnul on sularahaga arveldamine jätkuvalt Eestis väga levinud. "Sularaha väljamakse teenust kasutatakse Coopi kaupluse kassades igakuiselt ligi 30 000 korda ehk keskmiselt 1000 korda päevas. Sularaha sissemakseid pakkudes astume järgmise sammu," lausus Rink.

Coop Pank avab sularaha sissemaksete teenuse 21. mail 138 kaupluses. Järk-järgult liidetakse süsteemiga rohkem kauplusi ja hiljemalt suve keskpaigaks toimib teenus enam kui 300 Coopi kaupluses üle Eesti. 

Sularaha sissemakseks toimib kaupluse kassas ulatab klient sularaha müüja kätte, sisestab oma pangakaardi makseterminali ja kinnitab summa PIN-koodi sisestamisega. Müüja ulatab seejärel kliendile sissemakset kinnitava kassatšeki. 

Teenust saavad kasutada ainult Coop Panga era- ja ärikliendid, sest sularaha kantakse kliendi Coop Pangas asuvale arveldusarvele. Coop Panga erakliendid saavad arvele panna kuni 1000 eurot päevas ja 2000 eurot kuus. Coop Panga ärikliendid saavad kontole kanda kuni 1000 eurot päevas ja 10 000 eurot kuus. Raha jõuab arvele hetkega ja on koheselt kasutatav. Arvele saab panna ka münte.

Coop Panga arvelduspaketiga liitunud klientidele on teenus tasuta. Teistele Coop Panga klientidele kehtib teenustasu 2 eurot +0,5 protsenti sissemakstavast summast. Teiste pankade kliendid, kes soovivad teenust kasutada, peavad avama arvelduskonto Coop Pangas ja tellima pangakaardi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD