Menu

.      

Lastefond palub abi pisipoisi koju aitamiseks

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Lastefond palub abi, et pisipoisi ja tema pere unistus saaks teoks ning Johann-Roger saaks haiglast koju.

Väike vapper Johann-Roger on veetnud kõik oma viis elukuud haiglas. Kaheksandal elupäeval avastasid arstid tal kaasasündinud hinge- ja söögitoru vahelisse ühenduse ehk fistuli, päev hiljem tegi ta läbi raske operatsiooni, kuid operatsiooni piirkonda tekkinud liigse armkoe tõttu vajab ta nüüd hingamisaparaadi abi ning pidevat aspireerimist.

Arstid oleksid valmis väikese Johann-Rogeri lõpuks haiglast koju, oma pere juurde lubama, paraku pole tal seal aga vajalikku masinaparki. Eesti Haigekassa on lapsele eluliselt olulistest seadmetest ning tarvikutest valmis kompenseerima vaid üksikuid, rohkem kui 7000 euro väärtuses aparaate ja vahendeid tuleks perel endal muretseda.

Kuna perel sellist summat kusagilt võtta pole, palusid nad Lastefondi heade annetajate abi. Lapse koduseks jälgimiseks ja hoolduseks on vaja aspiraatorit, pulssoksümeeterit, ambukotti ja palju muud. Igakuiselt lisanduvad mitmesaja euro väärtuses trahheostoomi hooldustarvikud ning näiteks hingamisaparaadile vajalik destilleeritud vesi, mille kulu ühes kuus on 288 eurot. Kahjuks ei ole need vahendid ei haigekassa ega sotsiaalkindlustusameti poolt kompenseeritavad ning nende soetamine paneb raske ja sügava puudega pered majanduslikult keerulisse olukorda.

„On lubamatu, et haigele lapsele eluliselt vajalikud meditsiiniseadmed ja tarvikud tuleb muretseda heade annetajate toel,“ ütles kiireloomulist abivajadust kommenteerides Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi tegevjuht Kadri Org. „Kui muidu rõhutab Eesti Haigekassa oma tegevuses kulutõhususe põhimõtet, siis siin on Eesti Haigekassa valmis tasuma kalleid haiglaarveid, kuid mitte võimaldama vajalike seadmete ja tarvikute kompenseerimisega lapsele turvalist elu oma perekonna juures,“ lisas Org.

Johann-Rogeri kojusaamisele saad kaasa aidata, tehes annetuse SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole ja märkides selgitusse “Johann-Roger”. Arvelduskontod on Swedbankis IBAN EE682200221015828742; SEB-is IBAN EE261010220014910011; Luminoris IBAN EE791700017000285384; LHV-s IBAN EE527700771000610813 ja Coop pangas IBAN EE824204278603586607.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku üle nelja ja poole miljoni euroga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD