Menu

.      

Rahvusvaheline suitsuvaba päev on hea põhjus suitsetamisest lõplikult loobuda

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

MTÜ Suitsuvaba Eesti kutsub kõiki suitsetajaid tänasel rahvusvahelisel suitsuvabal päeval tegema endale ja oma lähedastele kingitus ning jätta täna sigaretid süütamata. 

„Rahvusvahelisel suitsuvabal päeval on põhjust tuletada meelde suitsetamisest loobumise positiivseid külgi. Kõik ju tahavad elada pikalt ilma terviseprobleemideta ning suitsetamisest loobumine aitab sellele kaasa. Samuti võidavad sellest lähedased, eriti lapsed, kes pääsevad passiivsest suitsetamisest,“ ütles Suitsuvaba Eesti MTÜ juhatuse liige Ingmar Kurg.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel sureb suitsetamisest tingitud terviseprobleemide tõttu igal aastal ligi 8 miljonit inimest üle maailma. Sellele lisanduvad miljonid inimesed, kelle tervist on kahjustanud suitsetamine või passiivne suitsetamine.

„Ehk annab tänane päev vajaliku lisatõuke, et lõplikult loobuda. Kuna päevapealt suitsetamisest loobumine võib osutuda keeruliseks, siis tasub appi võtta suitsetamisest loobumist toetavad tooted, näiteks nikotiiniplaastrid, nikotiiniga närimiskummid või e-sigaretid. Samuti saab nõu küsida suitsetamisest loobumise nõustajatelt,“ lisas Ingmar Kurg.

Täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringu järgi oli Eestis möödunud aastal igapäevasuitsetajaid 17,2% ja juhusuitsetajaid 7,5%. Rahvusvahelist suitsuvaba päeva tähistatakse igal aastal 31. mail. 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD