Menu

.      

Tasuta bussid viivad avatud taludesse ka sel aastal

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Pixabay

Neljapäeval, 11. juulil on alates kell 13.00 www.avatudtalud.ee  lehel võimalik registreeruda avatud talude päeva tasuta bussireisidele. Sel aastal on registreerumiseks avatud viis eestikeelset ja üks venekeelne bussireis.

Avalikkusele suunatud tasuta bussireise korraldab Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoda (EPKK). Korraga saab broneerida neli piletit.

„Kui juubelilaulupeole sõitis kogu eesti rahvas pealinna, siis avatud talude päeval sõidab kogu eesti rahvas maale oma juurte juurde. Põllumajanduskoda aitab juurte juurde jõuda neil inimestel, kellel puudub eratransport, korraldades selleks linnadest kuus bussireisi kokku 300 inimesele. Tore on näha, kuidas linnarahvas oma lastele näitab, kus kasvab vili ja kust tuleb piim. Tõsiasi on, et Eesti maa elab ja toidab,“ sõnas Vahur Tõnissoo, EPKK juhatuse liige.

Sel aastal otsustas Maaeluministeerium koostöös Eestimaa Talupidajate Keskliiduga (ETKL) pakkuda mõned bussireisid otse neile, kes sellest kõige rohkem puudust võivad tunda. Seetõttu said võimaluse talude külastamiseks Vinni, Haiba ja Tartu Käopesa lastekodu ning Keila SOS Lasteküla lapsed, erivajadusega lapsed Viira Kodust ja Rae vallast ning Tori ja Rae valla suurpered. Kokku sõidab taludega tutvuma kaheksa bussitäit lapsi.

„On äärmiselt oluline pakkuda võimalusi tutvuda maaelu ja põllumajandustootmisega neile lastele ja noorukitele, kel tavaelus selliseid võimalusi napib. Loodan, et osa nendest noortest, kes tänavu avatud talusid külastavad, leiavad tulevikus tee põllumajandusharidust andvatesse koolidesse ja seeläbi ka põllumajandusega seotud ameti juurde,“ ütles Kerli Ats, ETKL-i juhatuse liige.

Eestimaa Talupidajate Keskliit soovib tänada ettevõtteid ja talusid, kes andsid oma panuse laste bussireiside heaks. Talud, kes pakuvad lastele sooja lõunasööki: Raja talu, Puusepa Mesindustalu, Suureoja Talu, Muuksi Talu, Kaina Talu, Panga hobitalu, Saidafarm ja Sirgu talu. Ettevõtted, kes panustavad laste kingikotti: Maheleib, Everti 2 talu, Tõrvaaugu Mahe Talu, Epi talu, E-piim, Saku Õlletehas, Briis.

Avatud talude päeval osalevaid talusid ja nende programme näeb veebilehelt www.avatudtalud.ee. Talusid aitab üles leida mobiilirakendus Navicup.  Avatud talude päev avatakse piduliku golfilöögiga 20. juulil kell 14 Maamehe Golfi talus Võrumaal. Üritus on tasuta ja kõik on oodatud.

Avatud talude päeva Facebookis

Avatud talude päeva avaüritus Facebookis

20 PÄEVA ENIMLOETUD