Menu

.      

Suvi pole veel läbi: nädala lõpus tuleb kuni 25 kraadi sooja

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Ilmateenistuse prognoosi järgi ei ole veel suvi läbi, sest nädala lõpus ja uue nädala alguses kerkivad õhusooja maksimumid taas kuni 25 kraadini. 

Kolmapäeva öösel liigub üle Eesti väike kõrgrõhuhari ja on vaid üksikute vihmahoogude võimalus. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Päevaks aga laieneb Skandinaavia rannikul tiirutava madalrõhkkonna lohk taas Eesti kohale ning toob hoovihma, pole välistatud ka äike. Puhub edela- ja lõunatuul puhanguti 13 m/s. Öösel on sooja 10-13, rannikul kuni 16 kraadi, päeval 17-21 kraadi, Kagu-Eestis võib tõusta paar kraadi kõrgemale.

Neljapäeval suundub madalrõhkkond edasi üle Lapimaa Valge mere poole ja selle serva mööda liigub üle Eesti vihmahooge. Öösel on sajuhoogudes pikemaid pause ning lääne- ja edelatuul on mõõdukas. Päeval arenevaist rünksajupilvedest tuleb laialdaselt vihmahooge, kuid sajuhulk on tõenäoliselt üsna väike. Edela- ja läänetuul tugevneb. Öösel on sooja 8-12, rannikul kuni 15 kraadi, päeval 17-20 kraadi. 

Reede öösel liigub üle Eesti kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul, saartel pöördub lõunasse. Päeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv üle Läänemere ja selle vihmapilved jõuavad vastu õhtut saartele ja laienevad siis edasi mandrile. Tuul pöördub kõikjal lõunasse ja kagusse ning paisub tugevaks. Öösel on sooja 6-11, rannikul kuni 15 kraadi, päeval 19-23 kraadi.

Laupäeval saab Eesti idapiiri taga ülekaalu kõrgrõhuala, samas Skandinaaviat kattev madalrõhuala saab energiat juurde ja ulatub Läänemere äärde. Kahe rõhuala piirimail on Eestis kohatisi vihmahooge. Puhub tugev edela- ja lõunatuul. Sooja on öösel 10-15, rannikul võib kraad-paar kõrgemale jääda, päeval 18-23 kraadi. 

Pühapäeval avaldab Läänemere poolt survet madalrõhkkonna serv, Peipsi taga aga püsib kõrgrõhuala. Öö ja ennelõuna on suurema sajuta, pärastlõunaks lisandub pilvi ning eelkõige Lääne-Eestis võib hoovihma sadada. Puhub tugev lõuna- ja kagutuul. Öösel on sooja 9-13, rannikul kuni 16 kraadi, päeval 20-25 kraadi. 

Järgmise nädala esmaspäeval madalrõhkkonna mõju tasapisi väheneb. Kohatiste vihmahoogude võimalus on suurem Eesti läänepoolses osas. Puhub võrdlemisi tugev lõunakaare tuul. Öösel on sooja 11-16, päeval 20-25 kraadi, Lõuna-Eestis võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD